Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-Artikelserie-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION (4 af 8)


Forudsætningen for åndelig udvikling er kendskab til menneskets indre instanser. Serien indledes med manifestationen.

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION (4 af 8)

Første Logos

 

Det er nu hensigten at forsøge at definere Første Logos − den gådefulde livskraft. Hvad er typisk for den rene energi eller kraft, der kaldes liv? Det er reelt et ubesvaret spørgsmål, men i første omgang kan man sætte lighedstegn mellem begrebet energi og liv.

Hvad er energi? Hvad er liv?

Det er kendt, at naturvidenskaben har vanskeligt ved at definere energi, men det er normalt at påstå, at den primært udtrykker sig gennem aktivitet eller bevægelse. Hvis noget kan bevæge sig ved egen kraft, er der energi eller liv tilstede, siger forskerne. Livet defineres altså som en virkning ikke som en årsag.

Forklaring følger i næste solsystem

Det har endnu ikke været muligt at definere livet som noget specifikt. Det gælder også for åndsvidenskaben. Hver gang man får en dybere forståelse af livets udtryk, undslipper forståelsen af selve livet. Livet flytter sig hver gang ind på et endnu dybere plan. Åndsvidenskaben oplyser, at menneskeheden først vil få en specifik forståelse af selve livet i næste solsystem.

Menneske-kend-dig-selv-01-artikel-07En samtidig proces

Det er vigtigt igen at understrege, at den skematiske beskrivelse er en illusion, netop fordi den viser tingene skematisk. Man kunne få det indtryk, at de tre udstrømninger fungerer uafhængigt af hinanden og er adskilt i tid, sådan at Tredje Logos strømmer hele vejen ned gennem planerne, og når denne udstrømning er afsluttet, begynder udstrømningen fra Anden Logos − etc. Der er utvivlsomt tale om en samtidig proces. Processen foregår før dannelsen af tid og rum. Alt er udtryk for enhed. Tid eksisterer endnu ikke, for tid skabes af menneskets tænkning.

Den egyptiske symbolik

I den egyptiske esoterik beskrives processen ved hjælp af de to obelisker ved tempelindgangen, og her lærte neofytterne, at Første Logos (livet) indleder udstrømningen, men i samme øjeblik aktiveres Tredje Logos (stoffet), og i mødet mellem Første og Tredje Logos (liv og stof) − eller i spændingsfeltet mellem de to obelisker − opstod Anden Logos. Faderen og Moderen mødes og Sønnen skabes gennem forening eller syntese af de to aspekter eller modpoler.

Artikel-Menneske-kend-dig-selv-01-Erik-Ansvang
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV 01 - Erik Ansvang


Artikel-Menneske-kend-dig-selv-01-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV 01