Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VISUALISERINGENS KUNST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Visualiseringens-kunst-Janet-Nation

VISUALISERINGENS KUNST (6 af 12)


Hvad er visualisering? Visualisering er en proces, som gør den skabende fantasi aktiv, så den bliver modtagelig for og tiltrukket af spændingspunktet på mentalplanet.

VISUALISERINGENS KUNST (6 af 12)

Visualiseringen og fantasi

 

Visualiseringens-kunst-07-Janet-Nation

 

Hvordan kan man kvalificere sig og opfylder kravene? Den tibetanske mester Djwhal Khul skriver, at visualisering og den skabende fantasi er en metode, der kan bruges til at uddybe sin forståelse, hvis man praktiserer skabende meditation.

Hvad er visualisering? Der findes en definition, som giver et klart svar:

 

”Visualisering er en proces, hvor den skabende fantasi gøres aktiv, så den bliver modtagelig for og tiltrukket af spændingspunktet på mentalplanet.”

 

I skabende meditation og i forbindelse med tjenesteaktiviteterne, skal hvert trin visualiseres. Processen går ud på bevidst at tiltrække og fokusere den skabende fantasi i det højeste spændingspunkt, man kan opretholde på hvert trin. Den mediterendes eller den mediterende gruppes sensitive, billedskabende evne kan derfor tiltrække den indre verden.

Hvad er fantasi? Fantasi er bevidsthedens billedskabende evne. Man kan ikke forestille sig noget, der ikke findes et eller andet sted i solsystemet. For at bruge en lidt primitiv analogi kan man sammenligne med et TV. TV-apparatet er indstillet på en kanal med en udsendelse, som omsættes til billeder. TV’et skaber ikke selv billederne. Fantasi er bevidsthedens indstilling på forskellige kanaler på forskellige planer, og indtrykkene omsættes til billeder. Visualisering er en fiksering af indstillingen, så billederne står klare og rolige i bevidstheden.

Artikel-Visualiseringens-kunst-Janet-Nation
Download-fil: VISUALISERINGENS KUNST - Janet Nation


Artikel-Visualiseringens-kunst-Janet-Nation
Læsefil med vendbare sider: VISUALISERINGENS KUNST