Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VISUALISERINGENS KUNST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Visualiseringens-kunst-Janet-Nation

VISUALISERINGENS KUNST (9 af 12)


Hvad er visualisering? Visualisering er en proces, som gør den skabende fantasi aktiv, så den bliver modtagelig for og tiltrukket af spændingspunktet på mentalplanet.

VISUALISERINGENS KUNST (9 af 12)

Forvandlingens alkymi

 

Visualiseringens-kunst-11-Janet-Nation

 

Et fantastisk eksempel på hvordan ”som-om”-teknikken stimulerer sjælens indre kræfter og engagerer den, der bruger teknikken i forvandlingens alkymi, kan man læse i Discipleship in the New Age,[1] hvor disciplen får besked på at bygge den ”hemmelige have” i sin fantasi. I årene der gik, byggede disciplen en tankeform af en meget smuk have. Hun fulgte sin mester Djwhal Khuls råd, og gjorde den til et tempel for fred og tjenestearbejde. Senere fortalte Djwhal Khul hende:

”På de indre planer er din have til gavn for min discipelgruppe og andre – langt flere end du tror. Den er et samlingssted for mange og et tilflugtssted for nogle få. Tænk over det og fortsæt med at gøre den smukkere. Husk altid at de, der søger havens skønhed, ikke kun kommer for havens skyld, men også for at kontakte dig. På de indre planer ser du helt anderledes ud, end du forestiller dig i fysisk inkarnation.”

 

Forestillingsevnen

Den tibetanske mester Djwhal Khul opfordrer de, der studerer meditation, til at ”lære at forestille sig mere”. Det springende punkt i åndelige aktiviteter og i størstedelen af verdenstjenernes arbejde, er mangel på penge. Det er der mange grunde til, men én ting er særlig iøjefaldende. ”Hemmeligheden” ved evnen til at tiltrække penge til det åndelige arbejde ligger i:

 

”– evnen til at forbinde fysisk behov og fysisk udbud og bringe de to håndgribelige størrelser sammen ved hjælp af den skabende fantasi”.

 

Det nytter ikke noget at fokusere tankerne på de højere abstrakte planer i den form for visualisering, for det er 3. aspekt, der skal kontaktes og aktiveres.

I Discipelship in the New Age[2] er der en detaljeret lektion i læren om indvielse. Der gives ”seks store formler”. De kunstfærdige og ældgamle sætninger eller symboler indeholder kraft på grund af den mentale styrke hos de, der har udtænkt dem, bygget tankeformer omkring dem og brugt dem som metoder til at fokusere triadens lys på personligheden. De seks store formler er nøgler til indvielsesforberedelserne, men hvis man ønsker at forstå deres betydning, skal man udvikle forestillingsevnen og evnen til visualisering.

 

 

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Discipleship in the New Age, bind 1

[2] Alice A. Bailey: Discipelship in the New Age, bind 2

_________________________________

Artikel-Visualiseringens-kunst-Janet-Nation
Download-fil: VISUALISERINGENS KUNST - Janet Nation


Artikel-Visualiseringens-kunst-Janet-Nation
Læsefil med vendbare sider: VISUALISERINGENS KUNST