Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VISUALISERINGENS KUNST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Visualiseringens-kunst-Janet-Nation

VISUALISERINGENS KUNST (5 af 12)


Hvad er visualisering? Visualisering er en proces, som gør den skabende fantasi aktiv, så den bliver modtagelig for og tiltrukket af spændingspunktet på mentalplanet.

VISUALISERINGENS KUNST (5 af 12)

Krav fra Shamballa

 

Visualiseringens-kunst-06-Janet-Nation

 

Det er dilemmaer, der har fået Shamballa til at stille to krav til alle, der ønsker at få adgang til den skelsættende bølge af esoterisk undervisning i Den Nye Tidsalder. For det første skal man være i gang med meditativt at opbygge antahkaranaen[1] (lysbroen) mellem triaden (atma-buddhi-manas)[2] og personligheden (tanker, følelser og handleredskab). For det andet skal man vise, at man har evnen til syntese. Og i studiet af 5. regel[3] oplyses det, at nøglen til det esoteriske arbejde, der kræves af Shamballa, er udviklingen af ”visualiseringens kunst”.

Det er de krav, der stilles til verdens esoteriske gruppe i forbindelse med forberedelserne til Den Nye Tidsalder. Det bør derfor også være de primære mål for de nye gruppers arbejde: Opbygningen af antahkaranaen og udviklingen af den åndelige vilje (atma) med dens kvaliteter – især evnen til syntese. Og i den sammenhæng bliver nøgleordet: ”Lad gruppen opfatte helheden” særlig relevant, for det er ”brobyggerne”, der er i stand til at ”opfatte helheden”. Det er en vision, der er så strålende, at de gamle separatistiske tankemønstre mister deres greb.

 

 

_________________________________

[1] Antahkarana betyder ”broen”, ”regnbuebroen” eller forbindelsesleddet mellem den højere og den lavere tænkeevne (manas) – dvs. mellem sjælen og personligheden. Det er åndsvidenskabens definition, men ordet benyttes også i andre betydninger i de filosofiske skoler. Antahkaranaen opbygges i meditation af bevidsthed og respons på højere åndelige energier.

[2] Atma er det højeste princip i menneskets udvikling. Atma er derfor betegnelsen for åndens (monadens) viljesstyring. Atma iklæder sig buddhi, som igen er forbundet med højere manas. Højere manas (sjæls- eller kausallegemet) hos mennesket er uadskilleligt forbundet med buddhi, og fordi buddhi er atmas legeme, er det i virkeligheden formålsløst at tale om dem enkeltvis. Atma-buddhi-manas er det åndelige menneske eller det samlede udtryk for ånden (monaden), der spejler sit viljesaspekt som atma, sit kærligheds-visdomsaspekt som buddhi og sit handlingsaspekt som manas. De betegnes også nogle gange – lidt misvisende – som ånden, den åndelige sjæl og den menneskelige sjæl.

[3] Alice A. Bailey: The Rays and the Initiations.

_________________________________

Artikel-Visualiseringens-kunst-Janet-Nation
Download-fil: VISUALISERINGENS KUNST - Janet Nation


Artikel-Visualiseringens-kunst-Janet-Nation
Læsefil med vendbare sider: VISUALISERINGENS KUNST