Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVETS VEJ
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Livets-vej

LIVETS VEJ (2 af 12)


Det er muligt at skabe en intellektuel livsfilosofi, men reelt er der tale om dødt hjernespind. Først når filosofien er integreret i bevidstheden som erfaring, bliver den levende.

LIVETS VEJ (2 af 12)

Det enkle og forståelige sprog

 

Livets-vej-02-van-der-LeeuwVerdens største begavelser har altid talt et enkelt og forståeligt sprog. Selv om Platons tanker er dybe, er hans sprog altid enkelt, og derfor forstås han af ethvert intelligent menneske. På det område kan Østens filosofi lære Vesten meget. Lao Tse, Patanjali og Gautama Buddha (billedet tv.) talte et sprog, der var så enkelt, at Kant og Hegel virker tunge og forvirrede i sammenligning. Når en ting står klart for en filosof, skal det være muligt at udtrykke den i et enkelt og forståeligt sprog. Hvis filosoffen ikke er i stand til det, hvis det kræver mange bøger at forklare, hvad der muligvis menes, er det et sikkert tegn på, at filosoffens viden er begrænset og overblikket mangler. Det er kun mangelfuld viden, der skjuler sig under mange ord og forklaringer.

En filosofis værdi skal bevises i dagliglivets prøver. Etik og moral er aldrig begyndelsen – altid slutningen. Viden kan være fremmed for handling, men visdom – i sin egenskab af livserfaring – vil altid afspejle sig i menneskets ord og handlinger. Men moral eller etik er imidlertid kun én metode til at forvandle visdom til handling. Ægte filosofi inspirerer civilisationen på alle områder. Ingen ægte platoniker, der er værdig til betegnelsen, har forladt verden, uden at den er blevet bedre pga. filosofien, uanset om platonikeren var digter eller politiker. Men det er først, når filosofien holde op med udelukkende at være intellektuel og skaber erkendelse af at filosofien er levende sandhed, at den skaber ægte forandring.

Artikel-Livets-vej-van-der-Leeuw
Download-fil: LIVETS VEJ - J.J. van der Leeuw


Artikel-Livets-vej-van-der-Leeuw
Læsefil med vendbare sider: LIVETS VEJ