Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVETS VEJ
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Livets-vej

LIVETS VEJ (1 af 12)


Det er muligt at skabe en intellektuel livsfilosofi, men reelt er der tale om dødt hjernespind. Først når filosofien er integreret i bevidstheden som erfaring, bliver den levende.

LIVETS VEJ (1 af 12)

L I V E T S V E J

 

Af J.J. van der Leeuw
Fra The Conquest of Illusion

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Livets-vej-van-der-Leeuw

Du kan frit downloade artiklen "LIVETS VEJ" af J.J. van der Leeuw. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

L I V E T S    V E J

 

Livets-vej-01-van-der-Leeuw

 

Ord og handling

”Ordenes tid er forbi, og handlingens time er kommet”. Det en af nutidens klichéer. Overalt er der krav om aktiv handling. Overalt nedvurderes ord og tale, selv om de mennesker, der går ind for handling ofte udtrykker sig ret overfladisk. Men handlinger skal også forklares.

Der er imidlertid gode grunde til den generelle utålmodighed over for ord, som ikke er direkte forbundet med handling. Især inden for filosofien har man i mange år lidt under en syndflod af ord, der er blottet for handling, og derfor betragter gennemsnitsmennesket filosofi som en overkultiveret spekulation, der ikke fører nogen steder hen. Filosofi betragtes som et intellektuelt spil – forfinet og intelligent og nogle gange ikke engang det – men det ses næsten altid som tanker uden praktisk betydning for hverdagen.

Der er noget om snakken. Filosofferne skjuler ofte manglen på realitet bag et slør af kompliceret og teknisk terminologi, der skræmmer det interesserede gennemsnitsmenneske og får det til at føle, at det er dets egen fejl og udtryk for manglende viden, der forhindrede det i at forstå filosofiens dybe mysterier. Kun den modige og sejlivede forsker er i stand til at opdage, at sløret ofte skjuler en pinlig tomhed.

Artikel-Livets-vej-van-der-Leeuw
Download-fil: LIVETS VEJ - J.J. van der Leeuw


Artikel-Livets-vej-van-der-Leeuw
Læsefil med vendbare sider: LIVETS VEJ