Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVETS VEJ
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Livets-vej

LIVETS VEJ (10 af 12)


Det er muligt at skabe en intellektuel livsfilosofi, men reelt er der tale om dødt hjernespind. Først når filosofien er integreret i bevidstheden som erfaring, bliver den levende.

LIVETS VEJ (10 af 12)

Visionen på bjerget

 

Livets-vej-13-van-der-Leeuw

 

Når man begynder at stille spørgsmål om verden, at kræve svar fra den daglige tilværelse, begiver man sig ud på en lang og farefuld opdagelsesrejse. Men det skal være en seriøs og velovervejet beslutning at forlade de hjemmevante egne. Hvis man ikke er villig til at udholde prøver, kæmpe og være udholdende, når alt tilsyneladende er tabt og fortsætte rejsen mod det ukendte, selv om døden bliver skæbnen, er det bedre at blive derhjemme og klamre sig til det, man kender, og tror er trygt. Men hvis man har modet og holder ud, åbner der sig uendelige muligheder, og man får del i ubeskrivelige glæder. Men alle resultater skal betales med slid og slæb. Det, der kommer let og gives uden besvær, har aldrig varig værdi.

Den, der forlader den velkendte dal for at bestige det fjerne bjerg, skal være forberedt på at møde ukendte farer og overvinde utallige prøver. Vennerne vil håne den opdagelsesrejsende, når ungdommens landsby forlades – stedet med solskin og gammelkendte syn, hjemmet og den varme pejs, hvor man var beskyttet mod verdens farer. Hvorfor dog forlade alt det, der gør livet rart, og oven i købet risikere livet i et forgæves forsøg på at nå det uopnåelige? Men hvis længslen først er født, tager man sig ikke af latterliggørelsen. Der er noget i den opdagelsesrejsende, som skaber indre uro indtil målet er nået. Og alligevel kan den opdagelsesrejsende – når først hjemmet er forladt, og vejen fører ind i de tætte og uvejsomme skove ved foden af bjerget – let tvivle på, om valget var det rigtige. For her er der ingen sti, der kan følges, og ingen sol til at vise retningen. Den tætte beplantning lukker den verden ude, som man søger, og i mange og lange dage er det nødvendigt at hugge sig vej gennem de sammenfiltrede vækster.

Gradvis stiger den rejsende op ad bjerget og når op til de højere liggende skråninger, hvor nye og endnu mere frygtindgydende farer venter – nøgne klipper og livsfarlige afsatser, en kold blæst, der går gennem marv og ben, forræderiske snemarker, der skal krydses, og dybe afgrunde skjult under den glatte overflade. Skridtene løsner sneen, og laviner truer med pludselig død. Alligevel klatrer den opdagelsesrejsende videre. Frost og sult skræmmer ikke, for langt forude ses nu den bjergtop, der er målet. Mange gange er den opdagelsesrejsende ved at opgive kampen og bukke under for besværlighederne, men hver gang appellerer den indre stemme til at fortsætte fremad – stemmen, der lover, at målet vil blive nået.

Så kommer de sidste og faretruende timer, hvor lungerne dårligt kan ånde i den tynde luft. Den opdagelsesrejsendes fremskridt bliver hele tiden langsommere og mere smertefulde. Hænderne bløder fra rifter, der stammer fra de skarpe sten. Hvert skridt er en byrde. I smerte kravler den opdagelsesrejsende det sidste stykke op ad bjergsiden og når endelig toppen. Her synker den opdagelsesrejsende sammen, stønnende og udmattet.

Artikel-Livets-vej-van-der-Leeuw
Download-fil: LIVETS VEJ - J.J. van der Leeuw


Artikel-Livets-vej-van-der-Leeuw
Læsefil med vendbare sider: LIVETS VEJ