Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVETS VEJ
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Livets-vej

LIVETS VEJ (11 af 12)


Det er muligt at skabe en intellektuel livsfilosofi, men reelt er der tale om dødt hjernespind. Først når filosofien er integreret i bevidstheden som erfaring, bliver den levende.

LIVETS VEJ (11 af 12)

En ny verden

 

Livets-vej-14-van-der-Leeuw

 

Når den opdagelsesrejsende løfter hovedet og ser sig omkring, møder blikket en fuldstændig ny verden. Langt nede ses skovene, hvor den opdagelsesrejsende kæmpede i mørke – forvildet og fortabt. Og endnu længere nede ses ungdommens landsby og andre byer. Men den rejsende er nu herre over det hele. Ved at give slip på fortidens lille verden viste der sig en meget større verden. Ved at give afkald på livets hjemlige syn fandt den rejsende visionen på bjergets top. Prøverne og den lange lidelsesfulde kamp er glemt. I den nye verdens lys kendes kun den glæde, som visionen giver de mennesker, der når den. Herefter er det den opdagelsesrejsendes verden – verdenen på bjergets top. Visionen på bjerget er selve inspirationen. Den, der har erfaret den, vil aldrig mere være den samme. Det er et menneske, der har set hele verden ligge udstrakt for sine fødder. Det er et menneske, der ved, at det er herre over liv og død – og uanset hvor det befinder sig, ser øjnene denne vision.

Når mennesket stiger ned igen og vender tilbage fra højderne til dalene, hvor menneskeheden bor, er det opfyldt af en glæde, der synger i hjertet, og en ro, der er ubrydelig selv i den tættest befolkede by. Mennesket færdes imellem mennesker, som ikke kender visionen på bjergets top – mennesker, der ikke kan se længere end til naboernes gade. Hvordan er det muligt at tale til dem om de ufattelige erkendelser, der blev oplevet i ensomheden og i lyset i højderne på bjergets top?

Artikel-Livets-vej-van-der-Leeuw
Download-fil: LIVETS VEJ - J.J. van der Leeuw


Artikel-Livets-vej-van-der-Leeuw
Læsefil med vendbare sider: LIVETS VEJ