Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Andet-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (4 af 12)


Andet år - Instruktion 3 - 21. april–20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (4 af 12)

Stilhed

 

Det er nødvendigt sætte sig grundigt ind i dette stadie, for der findes flere former for stilhed. En sikker og vigtig form, er en positiv stilhed, som fastholdes af en positiv indre stilhed i en bestemt periode, hvor man så godt som muligt eliminerer tankesindets spontane aktivitet.

Denne fase af stilhed er nødvendig for at kunne modtage og registrere højere indtryk. En studerende, der forsøgte sig for at opnå denne indre stilhed, skrev engang om det på denne måde:

 

"Jeg befandt mig i dyb meditation og vidste, at jeg var nået frem til et meget klart og lysende sted, og som et lyn kom tanken: ‘Jeg ved, at jeg befinder mig på et virkeligt og sandt indre sted, og alligevel er jeg døv og blind og ser og hører intet’. Efter et sekund fulgte en tankevækkende respons: ‘Hvis du også var stum, kunne du muligvis se og høre’."

 

 

Indre stilhed – en vanskelig opgave

At opnå og fastholde indre stilhed er vanskeligt. Der kræves udholdenhed og målrettethed. Og den skabes med en viljeshandling. Menneskets psykologiske mekanisme er ikke vant til denne disciplin. Den afviser den og prøver på enhver måde at ryste den af sig. En strøm af indtryk, fornemmelser, følelser, forestillinger og tanker invaderer bevidsthedsfeltet, og en voldsom kamp om at få overtaget begynder. Tilsyneladende vil det aldrig lykkes at fordrive de uønskede tendenser, der konstant trænger sig på fra alle sider. Men det må ikke føre til voldsomme handlinger, for en alt for kraftig modstand er ikke heldig og vil ikke føre til målet.

Forskellige metoder

Der findes forskellige metoder. Én af dem er at gentage en sætning eller et ord − igen og igen. En anden er at skabe et billede og fastholde det klart og permanent i bevidstheden. De bedste ord og billeder er den slags, der inspirerer til ro, fred og stilhed. F.eks. er et godt og effektivt eksempel en sætning i et digt, der blev brugt i de græske mysterier:

 

"Vær stille, kære strenge,

så jeg kan høre en ny melodi".

 

Og disse billeder er gode til at dæmpe tænkeevnen:

  • En spejlblank sø, der reflekterer en blå himmel
  • En majestætisk bjergtop
  • En stille nat med stjerneklar himmel

De studerende, der allerede har en vis øvelse i at praktisere meditation, vil være i stand til at bruge metoden med at iagttage den flydende mentale strøm på en videnskabelig og uforstyrret måde − som noget objektivt og noget uvedkommende. Når det lykkes at fastholde denne positive iagttagende holdning længe nok, løber strømmen af følelser gradvis langsommere, indtil de "psykiske vande" er blevet helt rolige.

I modsætning til denne positive tilstand kan resultatet blive en døsig tilstand, og den skal man forsøge at undgå, for den skaber ikke mulighed for at modtage højere indtryk. Den kan i stedet skabe en psykisk mediumistisk tilstand, og det er ikke hensigten, og det er endda farlig.

En indsats der betaler sig

Det kan betale sig at gøre en indsats og at være flittig med træningen for at opnå ægte indre stilhed. Udover at indre stilhed er nødvendig i receptiv meditation, så har den i sig selv åndelig værdi, fordi den er med til at opbygge en harmonisk tilstand med fred og stille glæde − og den skaber bevidsthedsudvidelse. Den virker dybest set beroligende og fornyende.

Den værdi, stilheden indeholder, er blevet omtalt ikke alene af mystikere og tænkere, men også af mange forfattere.

Artikel-Skabende-meditation-02-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-02-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6