Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Andet-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (11 af 16)


Andet år - Instruktion 4 - 21. juni–20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (11 af 16)

Forestillingsevnen

 

Forestillingsevnen bruges helt bevidst indenfor alle områder − eksempelvis indenfor forskning. Selv indenfor naturvidenskaberne − selvom man ikke skulle tro det – spiller forestillingsevnen en særlig rolle. Der er en særlig forbindelse mellem intuitionen og forestillingsevnen. Abstrakt intuition har tendens til at vise sig i form af billeder, der kan kaldes "legemer" for den oprindelige abstrakte intuition. Flere kendte forskere har oplevet det, og den franske matematiker Poincaré[1] skrev en bog om at bruge forestillingsevnen i forskningen. Andre har talt om, hvordan opdagelser åbenbarede sig for dem i form af et pludseligt billede eller mønster, som f.eks. det berømte tilfælde for fysikeren Kekulé[2], der "så" atomerne danse omkring frit i luften helt i overensstemmelse med hans teori om atomare grupperinger – og det skete, mens han sad i en bus i London.

Den form for forestillingsevne, der specielt passer til denne meditations opgaver, er at visualisere forskellige aspekter af Den Nye Tidsalder, som menneskeheden ønsker at opbygge. Det kan f.eks. være aspekter af den nye civilisation − f.eks. den nye sociale struktur, de nye undervisningsmetoder, de nye former for kunst − osv.

Passiv eller aktiv imagination

I alt arbejde med den imaginative funktion skal man skelne mellem at benytte forestillingsevnen og billeder som erstatning for virkeligheden – der er en passiv imagination, en flugtmekanisme og en usundt aktivitet – og at anvende den aktivt og positivt som en effektiv metode til skabelse i både den indre og den ydre verden.

Det afhænger derfor af, hvordan forestillingsevnen bruges. Forskellen mellem visualisering og clairvoyance skal også nævnes. Clairvoyance er psykisk modtagelse, hvorimod visualisering er positiv projicering. Clair­voyance er et resultat af passiv modtagelse, og visualisering er altid − eller burde være − skabelse ved hjælp af viljen.

Visualisering skal ligesom andre typer af "indre aktivitet" kombineres med de andre metoder og teknikker, der er blevet beskrevet. Det forklares nærmere i kommende instruktioner om invokation og skabende meditation.

 

_________________________________

[1] Jules Henri Poincaré – fransk matematiker.

[2] Friedrich August Kekule von Stradonitz – også kaldet August Kekulé – tysk kemiker.

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-02-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-02-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6