Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Andet-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (5 af 16)


Andet år - Instruktion 4 - 21. juni–20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (5 af 16)

Forskellige former for bøn

 

Udforskning af de indre verdener

Når disse tilstande og energier eksisterer, kan de umuligt fungere helt isoleret, og derfor findes der naturligvis metoder, der kan skabe forbindelse til dem. Utallige mennesker er overbeviste om, at det er muligt, og mange er det blevet bekræftet ved direkte erfaring. Men selvom man ikke tager det i betragtning, kan de ubegrænsede muligheder, der findes i relation til højere aspekter for væren og i ønsket om at vide mere om menneskets eksistens, blive stærke motiver til at udforske de indre verdener og til at få erfaringer i den åndelige verden.

Forskellige former for bøn

Som nævnt i tidligere instruktioner er det muligt at nærme sig det store ukendte på forskellige måder. Det aktuelle emne – bøn – er en af dem. Bøn er en omfattende metode, for der er mange former for bøn. Den almindelige opfattelse er, at bøn er udtryk for et ydmygt ønske om personlig hjælp, og at bønnen rettes mod et højere væsen, som man mener har menneskelige egenskaber. Men hvis denne form for bøn er den mest elementære, er det ikke mærkeligt, at den tilsyneladende er udtryk for en form for egoisme, afhængighed og naivitet, der ikke appellerer til nutidens tankesind.

Bønnens højere former

Der findes imidlertid højere former for bøn, hvor man forsøger at skabe forbindelse til væsener eller energier, der udtrykker de højeste værdier, som et menneske kan opfatte – dvs. energier med intelligens, skønhed, kærlighed, godhed etc. – og som har det formål, at man skal tilpasse sig til disse energiers egenskaber og åbne sig for deres påvirkning. I denne form for forbindelse kan man forsøge at blive kanal for disse positive energier til gavn for andre – i religiøs terminologi kaldes det formidlende bøn. Og endelig er der en form for bøn, hvor man ikke beder om noget, men forsøger at stimulere forbindelsen og samhørigheden med højere kræfter eller med den allerhøjeste.

Som tidligere nævnt er bønnen karakteriseret ved anvendelsen af energier af følelsesmæssig natur, og det adskiller den fra andre former for "indre handling", for det er forskellige følelser, der giver bønnen "vinger". F.eks. kan følelsen af manglende evne til at klare en situation eller til at løse et personligt problem få et menneske til at bede om styrke, lys og vejledning. Medfølelse, der opstår ved at se menneskehedens mange lidelser – uanset om det er fysiske, følelsesmæssige eller mentale – kan inspirere både til indre arbejde med formidlende bøn og til ydre tjenestearbejde. Og det fællesskab og den kærlighed, der opstår af en essentiel identitetsfølelse, kan også inspirere til at bede for mennesker, man føler en nær tilknytning til og for alle de medmennesker, man deler holdninger og livsmål med.

Samarbejde med alt levende

Når det lykkes at dæmpe bindingerne til egoisme og dæmpe både de egoistiske begær og frygten, så begynder man at værdsætte alt det, man har arvet fra naturrigerne, og alt det menneskeheden har udrettet. Når man værdsætter skønhed og undere i verden, ligesom den storhed, der glimtvis anes i Universet, skaber en følelse af respekt. Man kan også kalde det "lykkelig beundring" af det ukendte liv, der har skabt og leder Universet og alle dets bestanddele – eksempelvis menneskeheden og alle andre mindre enheder – mod et mystisk og storslået mål. Denne følelse er medfødt, og når den slippes fri, medfører det, at man kan samarbejde med den guddommelige virkelighed og med alt levende.

Artikel-Skabende-meditation-02-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-02-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6