Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (3 af 15)


Fjerde år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (3 af 15)

Indre handling

 

Den anden erkendelse gælder en kraftfuld indre handling, som har to faser. Første fase er når man indstiller sig på at udføre en handling. Man forsøger et aktivere de psykologiske funktioner og at koordinere personligheden.

Anden fase består af en subtil påvirkning, som ethvert menneske hele tiden udstråler, også selvom det ikke er klar over at det, eller af en udstråling, der sker helt bevidst. Disse to former for udstråling er beskrevet i andet års sjette instruktion, og det er en god idé at repetere dem i relation til dette emne.

Buddha og Kristus − og aktiv tjeneste

Det viser, hvor nødvendigt det er at skabe og bevare den rigtige balance mellem ydre og indre aktivitet, men det viser også, at ethvert handlingsforløb altid begynder i det indre, før det manifesteres i det ydre. Det blev helt tydeligt demonstreret af både Buddha og Kristus. Da Buddha blev overvældet af lidelserne i verden, forlod han sit hjem for at søge den sandhed, der kunne frigøre menneskeheden for lidelser. Han brugte flere år med indre søgen og meditation, indtil han blev oplyst om årsagerne til lidelserne og om metoderne til at frigøre sig fra dem. Derefter begyndte han et liv med aktiv tjenestearbejde, og dette arbejde udførte han i et halvt århundrede, hvor han oplyste utallige mennesker om behovet for meditation, for svarene findes i det indre.

I Kristi liv kan man se den samme form for tilbagetrækning, der gik forud for det ydre tjenestearbejde. I Lukasevangeliet kan man læse, at mesteren brugte lange perioder til bøn i ensomhed før de vigtigste begivenheder i hans liv − f.eks. før han valgte sine tolv disciple og før han forkyndte Bjergprædiken: "Han gik ud i bjergene for at bede, og han tilbragte natten i bøn til Gud".[1]

Sri Aurobindo

Man kan pege på mange andre eksempler, men et særligt markant eksempel er Sri Aurobindos liv. Efter at han havde brugt den første del af sit liv med intens ydre aktivitet, følte han sig inspireret til at trække sig tilbage, og han tilbragte resten af sit liv i tavshed. Dette resulterede ikke alene i dybe åndelige erkendelser, men han skrev desuden flere meget vigtige bøger. Mange har et ønske om at "komme væk", at finde stille steder og metoder til at praktisere stilhed enten med en gruppe eller alene. Men man skal være sikker på, at målet ikke er en flugt fra den ydre verden, men en tilbagetrækning for at kunne opleve "Den Højestes hemmelige sted".

 

 

_________________________________

[1] Lukas VI, 12

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6