Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (6 af 15)


Fjerde år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (6 af 15)

Blændværk vedr. kunstnerisk opfattelse

 

Et andet blændværk er tendensen til det, der kaldes svag kunstnerisk forståelse. Mennesker, der har en bestemt mening om skønhed og kunstnerisk værdi, har tendens til at leve livet i tågeagtige områder i stedet for i hverdagslivets klare virkelighed. De fortaber sig i smukke fantasier og dagdrømmer ved hjælp af forestillingsevnen, og på denne måde mister de kontakten til både den objektive og den subjektive verdens kendsgerninger. Blændværket har tendens til at ramme mennesker, der virker drømmeagtige og ineffektive.

På den anden side kan interesse for skønhed skabe den modsatte form for blændværk, for interessen har en tendens til at overvurdere objektiv skønhed og føle sig tiltrukket af den. At beundre smukke ting er positivt, men som Platon sagde, er det kun det første trin på den stige, der når op til den essentielle formløse skønhed:

 

"Mennesket begynder med at beundre skønhed individuelt, og i sin søgen efter den universelle skønhed kan man se, at det hele tiden stiger op ad den himmelske stige, fra trin til trin, dvs. fra et til to og fra to til enhver smuk form, fra formers skønhed til systemers skønhed, fra systemer til lærdom, og fra almindelig lærdom til specialviden, der kun vedrører selve skønheden, indtil mennesket til sidst ved, hvad skønhed er."

(Symposium)

 

De mennesker, der har tendens til disse "sensitivitetsblændværk", er også genstand for mange konflikter. Deres åbenhed overfor andres tanker, følelser, handlinger og behov spreder deres bevidsthed i alle retninger. Det betyder, at når de responderer på disse indtryk, så spredes og splittes deres energier. De forsvinder ud i alle retninger, de bliver rådvilde og vaklende og opnår kun meget lidt.

Koncentration skaber samling

De samme problemer opstår i forbindelse med menneskets egen kreativitet. Det responderer så hurtigt på idéer og indtryk, at de oversvømmes af dem. Det er vanskeligt at fokusere på ét specielt projekt, og det lykkes ikke at omsætte idéerne til virkelighed. Det grundlæggende svar på spredningen af energierne er koncentration − dvs. at fokusere opmærksomheden på én ting ad gangen og at etablere tilstrækkelig vilje til at fuldføre hver opgave. Sammenfattende kan man sige, at det centrale problem for mennesker, der har dette blændværk, er at skabe harmoni gennem konflikt. Problemet er nært knyttet til blændværket vedr. fred.

Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6