Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (7 af 15)


Fjerde år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (7 af 15)

Blændværk vedr. fred

 

Måske er det overraskende at kalde fred for et blændværk, for fred er et ideal, som størstedelen af menneskeheden længes efter. Men mange ser fred som fravær af krig. Der er mange meninger om fredens dybere natur, og om de metoder, der kan skabe fred. Mange tror, at fred skabes ved hjælp af kontrol − eksempelvis traktater, love, pagter og organisationer. Men historien har alt for tydeligt vist, at metoden ikke forhindrer krig. Årsagen er, at man ikke går til problemets kerne. Man bearbejder ikke årsagerne til krig.

Årsagerne til krig er almindeligt kendt, så der er ikke grund til at uddybe dem her. Den væsentligste psykologiske årsag − udover aggressioner, egoisme, vilje til magt og mistillid − er frygt, men den ser man bort fra. Frygt tages normalt ikke i betragtning. Da årsagerne er psykologiske, kan de kun modarbejdes og nedbrydes med psykologiske og åndelige metoder. Det fremgår tydeligt i indledningen til UNESCO-fundatsen:

 

Krige begynder i menneskets sind,

og derfor er det i menneskets sind,

at forsvaret for fred skal opbygges.

 

En anden årsag til at problemet fred løses med psykologiske metoder er en kendsgerning, som psykologer har konstateret, at pga. en projiceringsmekanisme, så overfører man sin egen aggression og kamplyst til andre mennesker. Og aggressionerne findes både hos enkeltpersoner, grupper og nationer. Projiceringerne har tendens til at skabe eller intensivere fjendskab i de mennesker, de er rettet imod, og dermed er den negative spiral, som fremmer fysisk vold, blevet skabt.

God vilje, rigtige relationer og samarbejdsånd

Derfor skal man i vid udstrækning både individuelt og kollektivt udvikle og bruge den gode vilje, rigtige relationer og samarbejdsånd. Ægte og vedvarende fred er alene et resultat af disse faktorer, og af de psykologiske forandringer, som de medfører for det enkelte menneske og for samfundet.

De mange nødvendige ændringer kræver selvfølgelig, at man opgiver gamle metoder og er parat til afkald og ofre. Med andre ord: Forandring medfører konflikt. Men at opnå ægte fred og harmoni ved at løse konflikterne i sig selv er i virkeligheden den eneste måde at undgå en verdenskonflikt, som reelt kan betyde udslettelse af store dele af menneskeheden.

Alt dette skal erkendes af de mennesker, der er forblændet af tanken om "fred for enhver pris". En statisk, negativ holdning til fred skaber ikke fremgang, udvikling og vækst. Det er de dybere problemer og forandringer, man skal forsøge at virkeliggøre for at opnå sand harmoni på Jorden.

Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6