Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (8 af 15)


Fjerde år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (8 af 15)

Blændværk med relation til tankesindet

 

Den femte form består af blændværk, der opstår af mental polarisering. Det drejer sig navnlig om intellektuelle blændværk, og normalt er årsagen illusion. Eller man kan kalde det vrangforestilling. Det er et blændværk, når man mener, at viden og indsigt i sig selv er tilstrækkeligt.

Den teoretiske eller objektive viden er imidlertid kun det første skridt til forståelse, for erkendelse opnås med andre metoder. Sand viden om andre mennesker opnås eksempelvis ikke ved at analysere og lave biologiske og psykologiske skemaer over karaktertræk og egenskaber, for det kræver empati, indføling og forestillingsevne. Forståelse af de overordnede principper og realiteter kræver udvikling af højere bevidsthed, der giver adgang til intuitionen.

Intuition som en metode til viden anerkendes generelt ikke af psykologer og filosoffer. De kalder intuitionen "mystisk". Det afslører bare en fejlagtig opfattelse af mystikkens sande natur og værdi.

Mystikere og intuition

Intuition er ikke en egenskab eller gave, som alle mystikere er i besiddelse af. Mange mystikere arbejder pga. af hengivenhed. Ofte er de uintelligente og interesserer sig ikke for viden om det åndelige. Andre oversvømmes af og til af impulser med oplysninger om virkeligheden, som ikke stammer fra intuitionen.

På den anden side har tænkere i tidens løb erkendt og anvendt intuition som en højere evne til forståelse. Humanistiske psykologer er eksempelvis begyndt at anerkende og værdsætte intuition.

At anvende analytiske tanker alene uden at integrere dem i andre metoder til viden, er ikke alene utilstrækkeligt, men det udgør desuden en alvorlig forhindring til forståelse af virkeligheden. Forhindringen er oven i købet blevet kaldt "virkelighedens drabsmand", fordi tankesindet har tendens til at adskille, analysere og kritisere. Den skaber barrierer og en form for tåge mellem mennesket og de højere realiteter. Det er navnlig tilfældet, når tankesindet ikke er under kontrol.

Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6