Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (4 af 15)


Fjerde år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (4 af 15)

Blændværk vedr. planlægning

 

Blændværk vedr. aktivitet skaber hurtigt andre blændværk, som f.eks. konstant planlægning og systematik for at nå de ønskede mål. Alle kender mennesker, der altid taler om store planer, som kræver enorme ressourcer, som de ikke råder over, eller som forudsætter evner, som de ikke har. De holder af at bruge ord som "international", "verdensomspændende", "universel", og af og til endda "kosmisk". Der er som regel udtryk for ønsketænkning. Planerne ser godt ud på papiret − men dér bliver de.

Dette blændværk er udtryk for manglende forståelse af de skabende principper og metoder. Al skabelse begynder i det indre og arbejder sig udad fra små tiltag via gradvis vækst til det endelige resultat. Alle levende organismer vokser på denne måde. Alt begynder med et frø, der bliver til en spire osv. Det er den rigtige metode til al handling. Man begynder fra midten og arbejder sig ud til periferien − fra undfangelse til manifestation.

Blændværk vedr. manipulation

Et andet blændværk med relation til aktivitet er manipulation. Blændværket skyldes en tendens til at betragte mennesker som "objekter", der kan anvendes og udnyttes enten til ens eget formål eller til en sag eller en plan, som man mener er god.

De tydeligste og dem, man kan kalde de "groveste" former for manipulation, og som bruges i stigende grad og med større aggressivitet i nutidens medier, er annoncer og reklamer. Med både åbenlyse og mere skjulte metoder motiveres mennesker til at købe de mange forskellige produkter, der strømmer ud på markedet. Men det er "manipulerede" motivationer, for reklamerne stimulerer som regel menneskets lavere begær, og der bruges systematiske metoder for at fange interessen og for at stimulere begæret efter materielle ting. Mange produkter er unødvendige og nogle gange endda skadelige, men mennesket er let at imponere, og det bliver igen og igen offer for manipulationsprocesserne. Det samme gælder den politiske propaganda, der ofte manipulerer ved hjælp af begrebet "idealer".

Desuden manipulere mennesker med hinanden, ofte ved hjælp af såkaldt "kærlighed" − f.eks. den måde, forældre, børn og ægtepar manipulerer med hinanden. Manipulationen kan nogle gange nå et punkt, der grænser til "afpresning". De forskellige former er beskrevet af i Man, the Manipulator.[1]

Blændværket kan kun nedbrydes ved at forstå andre menneskers virkelige karakter − ved at erkende, at de er "subjekter", ligesom man selv er det. Man skal respektere og holde af dem. Man skal skabe rigtige menneskelige relationer til dem. Man skal forstå, at de er ikke "objekter", der kan udnyttes. Martin Buber har beskrevet emnet i sin bog I and Thou, hvor han understreger, at man skal tænke på sine medmennesker som et "du" og ikke som et "det". De mennesker, der har dette blændværk, skal huske, at andre har ret til at vælge frit og til at leve deres liv i overensstemmelse med deres egne værdier.

Det konstante pres, man udsættes for af grupper og enkeltpersoner, skaber et problem, for man skal konstant forsvare sig mod at blive manipuleret. Det første er at iagttage de påvirkninger, man udsættes for. Man kan hente stor hjælp fra bøger om markedsføringspsykologi, der åbent beskriver erhvervslivets teknikker og "tricks". Indsigt i fremgangmåderne medfører, at man skal være opmærksom, modstå manipulationerne og modarbejde dem.

Subtile manipulationer

Det er langt mere vanskeligt at opfange og forhindre de subtile manipulationer fra mennesker, man holder af. Man skal lære kunsten at sige "nej" − venligt men bestemt! Det kræver både visdom og vilje, men det kan være en hjælp at få at vide, at afvisningerne også er det bedste for de, der prøver at manipulere.

Det er ikke nødvendigt at beskrive de teknikker, der kan benyttes til at overvinde de forskellige blændværk, som er forbundet med aktivitet. De studerende, der har brugt de teknikker, der er blevet beskrevet tidligere i instruktionerne, vil hurtigt vide, hvilke der kan benyttes. F.eks. vil teknikken til rigtige proportioner være til hjælp − forædling af modsætninger er specielt god − og teknikken til transmutation vil være en praktisk metode til at frigøre den energi, der ofte bruges forkert af mennesker med den form for blændværk.

 

 

_________________________________

[1] Everett L. Shostrom: Man, the Manipulator, The Inner Journey from Manipulation to Actualization. Abingdon Press, New York, 1967.

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6