Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (10 af 15)


Fjerde år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (10 af 15)

Forædling af modsætninger

 

Tendensen til at kritisere kan nedbrydes ved at benytte de fleste af teknikkerne til nedbrydning af blændværk, men forædling af modsætningerne er måske den enkleste og mest direkte. I dette tilfælde betyder det, at man forædler kærlig forståelse og gør det til en vane at se det gode i begivenheder og i mennesker.

Mentale blændværk har ofte relation til forskellige former for aktivitet, for de er som regel forbundet med overvurdering af formlivet. Et primitivt udtryk for dette blændværk er nutidens tendens til at lægge større vægt på indpakningen end på indholdet.

De foregående afsnit handler om misbrug af tankesindet, men det er nødvendigt at udvikle og bruge det rigtigt. Tankesindets funktion skal værdsættes og dets udvikling skal forædles, navnlig af de mennesker, der har tendens til andet, fjerde og sjette blændværk.[1]

Tankesindets funktion er at fortolke. Tankesindet skal samle data og indtryk, der kommer til det via de fysiske sanser og fra følelser, forestillinger og intuition. Tankesindet skal koordinere og integrere indtrykkene i en synteseskabende funktion. Udover denne synteseskabende og fortolkende funktion har tankesindet til opgave at formulere og give udtryk for de resultater, det når frem til.

Det viser det generelle princip. Hvis en funktion i mennesket er adskilt fra andre menneskers, kan den kun give et delvis og ensidigt billede af virkeligheden, og derfor er den blændværksskabende. Tankesindets synteseskabende funktion er kun ét aspekt af den samlede syntese, der er målet for et integreret, selvrealiseret menneske. At relatere og integrere alle dele af menneskets natur er effektive metoder til at nedbryde mange blændværk, specielt de to sidste − det fjerde og femte. Det generelle princip skal man huske og arbejde med i kombination med et hvilket som helst af de forskellige teknikker.

 

 

_________________________________

[1] Se fjerde års første instruktion.

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-04-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6