Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TREDJE INDVIELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tredje-Indvielse-Temple-Richmond

TREDJE INDVIELSE (4 af 12)


Indvielse er en omfattende proces. På den lange udviklingsrejse medfører indvielse, at der sker en gradvis virkeliggørelse af at være ét med alt levende.

TREDJE INDVIELSE (4 af 12)

Sirius og tredje indvielse

 

Tredje-Indvielse-04-Temple-Richmond

 

Før fantasien vedr. Sirius og tredje indvielse løber løbsk, er det vigtigt at huske, at tredje indviede er sjælsintegrerede personligheder, der har ansvaret for at kvalificere og tilpasse evolutionsplanen til menneskehedens eksisterende behov, for på den måde at sikre en gradvis og kontinuerlig manifestation af planen. Selvom forbindelsen til Sirius er en særlig psykologisk og åndelig faktor for tredje indviede, er de meget engageret på planeten Jorden i et tjenestearbejde for at forbedre de vilkår, der eksisterer på ethvert tidspunkt i evolutionens forløb. På denne måde fokuserer tredje indviede deres tjenestearbejde på at forbedre koordineringen af menneskets indsats med den større evolutionsplan.

Der er risiko for, at det tjenestearbejde, der udføres, bliver en kedsommelig gentagelse med et begrænset perspektiv, for det skal udføres inden for det almindelige menneskes bevidsthedsområde. Men det er disciplenes opgave at udføre denne del af den planlagte vision. Man kan uden tvivl sige, at når tredje indviede af og til har hovedet i skyerne (og i nogen grad i samspil med Sirius-kræfterne), så har de samtidig fødderne solidt plantet på jorden for at deltage i løsningen af menneskehedens almindelige problemer.

 

Tredje-Indvielse-05-Temple-Richmond

 

Åndens liv

Tredje indvielse repræsenterer imidlertid et forholdsvist højt åndeligt stadie af integrering, hvis man ser det i forhold til menneskehedens samlede evolutionsforløb. Ved denne indvielse afsluttes den lange kamp for at sejre over dualiteten mellem sjæl og personlighed og på at integrere dem. Et godt resultat er opnået, og den indviede går videre og tager nu fat på processen med at integrere ånd, sjæl og personlighed. De indviede bevæger sig derefter hen imod integrering med ånden (monaden), og det kræver en endnu større og klarere erkendelse af syntese end den, der har tilknytning til sjælsbevidsthed. Det er forklaret på følgende måde:

 

"− ved tredje indvielse begynder de indviede at forstå åndens liv eller det højeste aspekt, og indtil dette tidspunkt har de først givet udtryk for formens liv og derefter for sjælens liv i formen".[1]

 

Ånden (monaden) svarer til det højeste aspekt, og når dette niveau erkendes, viser det, at de indviede er i stand til at opnå en øjeblikkelig og intuitiv opfattelse af det guddommelige livs natur, samtidig med forståelsen af dets formål og retning. Det er en meget sjælden begivenhed, hvis man ser den i relation til menneskehedens generelle åndelige udvikling. Alligevel siges det, at tredje indvielse er det esoteriske mål for menneskeheden.

 

 

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Esoterisk Astrologi, s. 351

_________________________________

Artikel-Tredje-Indvielse-Temple-Richmond
Download-fil: TREDJE INDVIELSE - M. Temple Richmond


Artikel-Tredje-Indvielse-Temple-Richmond
Læsefil med vendbare sider: TREDJE INDVIELSE