Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TREDJE INDVIELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tredje-Indvielse-Temple-Richmond

TREDJE INDVIELSE (9 af 12)


Indvielse er en omfattende proces. På den lange udviklingsrejse medfører indvielse, at der sker en gradvis virkeliggørelse af at være ét med alt levende.

TREDJE INDVIELSE (9 af 12)

5. stråle på mentalplanet

 

Tredje-Indvielse-12-Temple-Richmond

Djwhal Khul forklarer, at 5. stråle er identisk med substansen på mentalplanet. Udtalelsen indebærer, at udstrømningerne fra planerne kan betragtes som sekventielle fra den højeste til den laveste vibrationsfrekvens, og i denne rækkefølge er mentalplanet det femte, når man tæller nedad fra den oprindelige kilde − det logoiske plan (adi-planet). På denne måde er 5. stråles vibrationsfrekvens det, der skaber mentalplanet. 5. stråles frekvens har en iboende tendens til at skabe tanker, forme dem, tilpasse dem og til at gøre dem klare og tydelige. 5. stråle er den tankeform, der omformer energi til en konkret kraft, og det medfører, at alle indtryk – uanset om de befinder sig i eller uden for menneskets opfattelsessfære − har karakter af mental aktivitet. Hvis det opfattes på denne måde, er det indlysende, hvorfor kravet om at have kontrol over den mentale naturs konstante aktiviteter (og over forandringerne i tænkningens princip, der blev omtalt tidligere) er så vigtig ved tredje indvielse.

Adgangskrav

En af de udfordringer, der er uløseligt forbundet med tredje indvielse, har relation til 5. stråles øgede påvirkning. Efterhånden som den mentale kraft øges og illumineres både indefra og udefra, bliver substansen i mentallegemet styrket og vitaliseret. Dertil kommer, at de tankeformer, der cirkulerer i de enkelte menneskers mentale omgivelser, begynder at få stadig større tiltrækning. Tilsyneladende får de en betydning, der er højere end deres egentlige værdi. Djwhal Khul kalder disse tankeformer, der har fået tilført energi, for "elektrisk tankespind", der stammer fra aspirantens egen tænkning, fordi de skinner med deres eget lys og tilslører det større lys bag dem, og dermed skabes illusionen. Disciplen skal lære, hvordan man undgår formålsløs fascination af det sekundære og reflekterede lys ved i praksis at frigøre sig fra egne tankeformer. Det kræver øvelser, der udvikler stabil og subtil skelneevne. Sådan er adgangskravet for tredje indvielse, fordi indvielsen konfronterer den søgende med en hel ny dimension til kontakt, viden og ansvar.

Lovene og mysterierne i det esoteriske univers

Den forøgede indstrømning af 5. stråles energi spiller igen en rolle for den voksende forståelse og for det ansvar, der følger med tredje indvielse. Det siges, at denne stråleenergi − den femte − er den:

 

"− der giver menneskeheden adgang (og navnlig den erfarne discipel og indviede) til det gådefulde i Guds tænkning. Det er den ’egentlige’ nøgle til den universelle tænkning."[1]

 

Med denne nøgle kan den indviede få adgang til lovene og mysterierne i det esoteriske univers.

 

 

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Strålerne og Indvielserne, s. 590

_________________________________

Artikel-Tredje-Indvielse-Temple-Richmond
Download-fil: TREDJE INDVIELSE - M. Temple Richmond


Artikel-Tredje-Indvielse-Temple-Richmond
Læsefil med vendbare sider: TREDJE INDVIELSE