Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ASTRALPLANETS BEBOERE - 05
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dødens-eventyr-05-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

ASTRALPLANETS BEBOERE - 05 (6 af 8)


Døden er en rejse ind i de indre verdener. Oplevelserne varierer fra menneske til menneske, men åndsvidenskaben giver en detaljeret rejsebeskrivelse.

ASTRALPLANETS BEBOERE - 05 (6 af 8)

De syv astrale underplaner

 

Herefter vil det være interessant at få et mere detaljeret overblik over astralplanet. Det første man må gøre sig klart er, at astralplanet har syv underplaner eller stoftilstande. Det samme gælder i den fysiske verden, og stoftilstandene er kendt som fast, flydende og luftformig. Desuden er der en firedelt æter i det elektromagnetiske bølgeområde. På tilsvarende måde er der syv stoftilstande på astralplanet, og de danner de såkaldte underplaner. Planerne gennemtrænger hinanden, sådan at alt stoffet er til stede overalt. Ligesom på det fysiske plan er stoffet underlagt tyngdeloven, sådan at det tungeste stof ligger ind imod planetens centrum, mens stoffet bliver tyndere og lettere jo længere væk man kommer fra planeten.

Det skaber en lagdelt placering af planerne, sådan at de lavere underplaner ligger tættere omkring den fysiske planet, og de højere underplaner ligger langt uden for atmosfæren. Den astrale verden når næsten ud til Månens bane, når den er nærmest Jorden.

Den astrale tilværelse

Generelt kan man sige, at mennesker, der i livets løb har været stærkt bundet til fysiske og følelsesmæssige vaner, vil i kortere eller længere perioder være bundet til de lavere astrale planer. Jo mindre binding, jo højere underplan.

Efter tilbageblikket har den afdøde total erindring om den fysiske inkarnation, der netop er afsluttet. Det er nødvendigt, for opgaven på astralplanet består i al sin enkelthed i at bearbejde de følelsesmæssige erfaringer, man har haft i den fysiske verden. Man skal analysere erfaringerne og uddrage essensen af dem for at omdanne de samlede oplevelser og erfaringer til permanente sjælsegenskaber og -talenter.

Denne bearbejdning foregår ved, at man ser tilbage på begivenhederne i det fysiske liv. Man oplever, hvordan man reagerede i forskellige situationer. Man overvejer konsekvenserne af handlingerne. Og navnlig vurderer man sin egen motivering. I denne proces erkender man forholdet mellem årsag og virkning i handlingerne. Samtidig får man nogle forestillinger om, hvordan det kunne gøres anderledes og bedre. Man uddrager konklusionen eller essensen af det samlede følelsesliv i den afsluttede inkarnation, og skaber samtidig grundlaget for arbejdet i næste inkarnation.

 

Tilværelsen på astralplanet

– det generelle sceneri

Åndsvidenskaben beskriver det generelle sceneri, der møder mennesket, når det bevæger sig ind i den astrale verden. Den beskriver også andre fænomener på astralplanet – eksempelvis planets mange forskellige beboere.

Men det er meget vanskeligt at beskrive denne helt anderledes verden. Det kan illustreres ved at forestille sig den modsatte situation – at man skal beskrive den fysiske verden for en af astralplanets beboere, som intet kender til den 3-dimensionale fysiske verden, men kun kender den 4-dimensionale astrale verden. Hvordan i alverden kan man beskrive det fysiske livs mangfoldighed – mineralerne, planterne, fuglene, dyrene, insekterne … og menneskene? Hvis man fortæller, at et fysisk menneske bevæger sig omkring på to ben, vil den astrale beboer spørge: "Hvad er ben?" Hvis man svarer, at de er til at gå på, vil den astrale beboer spørge: "Hvad vil det sige at gå?" … osv.

Men alligevel skal der gøres et forsøg på at undersøge de enkelte underplaner ét for ét – og rejsen begynder nedefra med 7. underplan.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-84-Døden-i-esoterisk-lys

 POSTER - ASTRALE UNDERPLANER

Posteren kan forstørres ved at klikke på linket herover

Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Download-fil: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - Erik Ansvang


Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE