Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEMENS - ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Demens-esoterisk-belyst

DEMENS - ESOTERISK BELYST (4 af 13)


Demens er en frygtet tilstand. Konsekvenserne er skræmmende, fordi det vrimler med beskrivelser af håbløshed og besvær. Men hvad er den esoteriske forklaring?

DEMENS - ESOTERISK BELYST (4 af 13)

Demens ved "sen debut"

 

Demens-esoterisk-belyst-04-R-Andrews-Griffiths

 

Demens ved "sen debut" er den form for demens, der skaber mest frygt. I langt de fleste tilfælde er de indre årsager helt anderledes end ved "tidlig debut". Demens ved "sen debut" har fået sit navn fra den forsker, der oprindeligt dokumenterede tilstanden, for den kaldes "Alzheimers sygdom" efter den tyske læge Alois Alzheimer.[1] Det forventes, at Alzheimers sygdom vil eskalere voldsomt, efterhånden som "de store årgange" kommer op i alder.

Er ikke arvelig

Denne form for demens har til gengæld ikke et klart arveligt mønster, og derfor er sygdommen ikke knyttet til en enkelt genetisk mutation. Det genetiske mønster er snarere udtryk for et større antal mindre mutationer, som i sig selv ikke udgør en signifikant fare eller repræsenterer symptomer på en sygdom. Men når man har en række af de såkaldte "følsomheds-gener", så vil personen have en større risiko for prædisposition. Forekomsten af demens med "sen debut" topper statistisk i aldersgruppen 70-80, og årsagen er en helt anden sjælimpuls end demens med "tidlig debut", som har karmiske årsager.

 

 

_________________________________

[1] Ca. 60% af personer med demens lider af Alzheimers sygdom. Sygdommen blev første gang beskrevet i 1907 af den tyske læge Alois Alzheimer. Alzheimers sygdom er en hjernesygdom, der begynder med, at hjerneceller i områder ved tindingelappen skades og dør. Efterhånden spreder skaderne sig til den største del af hjernen. Uden for hjernecellerne aflejres beta-amyloid – et stof som gradvist klumper sig sammen i såkaldte senile plaques, og som nedbryder hjernecellerne. Inde i hjernecellerne begynder det trådskelet, som holder cellestrukturen sammen, at vikle sig ind i sig selv. Det såkaldte tauprotein, der herved dannes, fører gradvist til, at cellerne går til grunde. Alzheimers sygdom udvikler sig typisk langsomt over mange år, og nedsat hukommelse er hos mange patienter det første symptom.

_________________________________

Artikel-Demens-esoterisk-belyst
Download-fil: DEMENS - ESOTERISK BELYST - R. Andrews Griffiths


Artikel-Demens-esoterisk-belyst
Læsefil med vendbare sider: DEMENS - ESOTERISK BELYST