Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (13 af 16)


Tredje år - Instruktion 3 - 21. april-20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (13 af 16)

Synergieffekten

 

Hvis og når der er skabt gruppeenhed og harmonisk gruppeaktivitet, bidrager hele gruppen til at fastholde og intensivere den bestræbelse, som hvert af gruppemedlemmerne udfolder. Der sker en gensidig stimulering, og derfor bliver resultatet ikke kun en totalsum, men en mangedobling af den enkeltes bidrag.

Der skal nu ses nærmere på, hvad bestræbelse kan medføre, når den praktiseres af de meditationsgrupper, der arbejder for Den Nye Tidsalder.

Der findes to generelle og desuden flere specifikke former for bestræbelse. De to generelle er:

1. At udføre de ydre aktiviteter med engagement og samtidig bevare den indre aktivitet ved at benytte de forskellige metoder til indre aktivitet for at afbalancere både sig selv og omgivelserne.

2. At vække og anvende viljen-til-det-gode som modvirkning til mange egoistiske, separatistiske og reaktionære bestræbelser, og det gælder ikke alene det enkelte menneske, men også mange grupper, der modarbejder Den Nye Tidsalders ånd. Det er ikke nødvendigt med eksempler, for alle kender disse aktiviteter. Men man må huske, at det ikke er opgaven at bekæmpe separatistiske og reaktionære grupper direkte. Man skal i stedet bestræbe sig for at påkalde og at kanalisere de nye og højere energier ved at benytte Den Store Invokation og ved at samarbejde med alle, der arbejder for at etablere Den Nye Tidsalders love, principper og karakteregenskaber. Man skal erstatte det gamle med det nye, og det, der adskiller, skal udskiftes med det, der forener.

Brobygning i en overgangsperiode

En særlig bestræbelse for gruppen bør omfatte en indsats med at neutralisere de farer, der findes i den nuværende situation ved at deltage som brobygger i den vanskelige overgangsperiode og frem for alt ved aktivt at skabe områder til udvikling af Den Nye Tidsalder. Både den enkelte og gruppen skal med andre ord udtrykke Den Nye Tidsalders egenskaber.

Det vigtigste redskab er meditation med vægt på skabende meditation. Når man via refleksiv meditation har fået klarhed over Den Nye Tidsalders karakteregenskaber, opgaver, idéer og idealer, er det den vigtigste bestræbelse at meditere skabende på dem.

Vitalisering af tankeformer

For det første skal man vitalisere eksisterende tankeformer. Derefter vil hovedopgaven være at bevare dem i overensstemmelse med den oprindelige kildes idé, og at udvikle dem på en afbalanceret måde ved at bevare det rigtige mønster og ved at undgå en skæv udvikling, fordrejninger, misbrug og udnyttelse til egoistiske og separatistiske formål. Denne loyalitet over for den oprindelige idé og til det sande mønster skal skabes via receptiv og refleksiv meditation, der veksler med skabende meditation.

Som det sidste skal bestræbelserne inkludere eller snarere kulminere i en manifestation af idéerne og tankeformerne via både meditation og ydre handlinger.

Artikel-Skabende-meditation-03-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-03-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6