Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (10 af 16)


Tredje år - Instruktion 3 - 21. april-20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (10 af 16)

Dynamik og stress

 

De mest iøjnefaldende tilfælde er trangen til et nytteløst og opskruet tempo, til et konstant højt stressniveau og spændinger i nutidens hektiske livsførelse, og højspændte og hensynsløse aktiviteter, som meget ofte resulterer i nervøse lidelser og psykisk udmattelse, og som nogle gange endda medføre døden. Her er det vigtigt at aktivere det aspekt af viljen, der medfører selvbeherskelse og selvkontrol. Det er et aspekt, der er ligeså vigtigt som de mere almindeligt kendte: Beslutsomhed og udholdenhed.

Mod

Det højeste åndelige udtryk for positiv tænkning og handling er mod. Et almindeligt udtryk for mod ses inden for sporten − f.eks. i sportens konkurrencebetonede ånd og i ønsket om at slå rekorder. Det ses desuden tydeligt i eksempelvis bjergbestigning og i særdeleshed i udforskningen af rummet.

Et andet og helt anderledes udtryk ses i den stigende interesse for yoga, psykisme og brug af mantraer som metoder til at modtage energi og kraft.

Tendensen til positiv tænkning, handling og dynamik er som alle andre tendenser forbundet med overdrivelser, fordrejelser og "forringelser". Overdrivelse er ofte et udtryk for selvoptagethed, hensynsløshed, stridbarhed eller mangel på omtanke og forståelse for andre. Det kommer også til udtryk som pseudo-positiv tænkning og handling, og det ses tydeligt hos mennesker, som i deres aktiviteter er overaktive, og som er påvirket af impulser til at handle, men som ikke er i stand til at bruge dem på en konstruktiv måde.

Integrering

De, der har størst behov for at lære at stille ind på og at udvikle positiv tænkning og handling, er religiøse mennesker − især de kristne, der har udviklet en accept af hengivenhed til og underdanighed for "Guds vilje". Det medfører ikke, at de skal droppe de høje åndelige dyder, men at de skal harmoniseres og integreres med de positive egenskaber.

På den anden side skal de, der helt spontant har opnået evnen til positiv tænkning og handling, afbalancere dens overdrivelser og dens ensidighed med en tilsvarende udvikling af receptiv tænkning og handling, og af det "feminine" princip om accept, kærlighed, hengivenhed, beskyttelse og bevarelse af liv.

Når denne integrering er opnået − i det mindste til en vis grad − så kan man mestre og bruge begge udtryk for tænkning og handling, og bruge dem skiftevis og rytmisk i overensstemmelse med den indre og ydre situation og med det aktuelle behov. Det højeste mål er at løfte bevidstheden og fastholde den over begge polariteter, og fra dette høje punkt med indre frihed benytte dem med visdom.

Artikel-Skabende-meditation-03-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-03-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6