Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (9 af 16)


Tredje år - Instruktion 3 - 21. april-20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (9 af 16)

Anden del

Tendenser og karakteregenskaber

i Den Nye Tidsalder

 

Positiv tænkning, handling og dynamik

Der tages nu hul på den anden af Den Nye Tidsalders karakteregenskaber, der blev omtalt i tredje års første instruktion − tendensen til positiv tænkning, handling og dynamik. Og det drejer sig om manifestation af viljesaspektet.

Emnet "vilje" er så omfattende og så vanskeligt, at det ikke kan behandles fuldt ud i denne instruktion, for det inkluderer formål, hensigt, motivation, målrettethed, beslutning eller valg, påkaldelse, planlægning og retninger for indre og ydre handlinger. Her er det kun muligt at studere viljens aktive og dynamiske funktion, som er at fremme og føre energi til realisering af det, der er opnået enighed om.

For det enkelte menneskes vedkommende kan positiv tænkning og handling komme til udtryk som selvglæde, mod, villighed til at løbe en risiko, til at påtage sig ansvar og til at engagere sig. Det kan også manifestere sig som en beslutning om at ville beherske noget både i den ydre og indre verden − f.eks. stoffet, naturen og de psykologiske kræfter i sig selv og i andre.

Viljen og ildens symbolik

Et passende symbol på vilje er ild. Ild symboliserer sejr over frygt og inerti, sejr over tendensen til at yde mindst mulig indsats. Det siges ofte om et menneske, at det er en "ildsjæl" i betydningen, at det er dynamisk, at det er i besiddelse af en fremdrivende kraft, og at det er positivt i forhold til hensigt og vilje. Udviklingen af viljen, og hvordan den kan bruges i forbindelse med meditation, omtales i næste instruktion.

Dynamik er et rigtig godt udtryk for positiv tænkning og handling. Den viser sig som en vital og stærk energiudfoldelse, som en drivkraft, som entusiasme og livslyst og som en særlig intensitet, og den stimulerer livet på enhver måde. Dynamik har derfor en positiv værdi, fordi den får tempoet i udviklingsprocessen til at accelerere. Men den kan også være farlig og destruktiv, når den motiverer til ukontrollerede aktiviteter eller til en rastløshed, der resulterer i overdrevet magtanvendelse.

Artikel-Skabende-meditation-03-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-03-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6