Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6 (14 af 19)


Fjerde år - Instruktion 1 - 21. december-20. februar - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6 (14 af 19)

Øvelse i disidentifikation

(udarbejdet af Roberto Assagioli)

Når øvelsen udføres af en gruppe, så taler den, der leder øvelsen, helt naturligt i første person, men hver deltager kan tilpasse sig til det, der siges.

Øvelsen kan udføres sådan:

 

Jeg sætter mig i en behagelig og afslappet stilling med lukkede øjne. Derefter bekræfter jeg: Jeg har et fysisk legeme, men jeg er ikke mit fysiske legeme. Mit fysiske legeme kan have forskellige helbreds- eller sygdomstilstande, og det kan være udhvilet eller udmattet, men det har intet at gøre med mit virkelige "jeg". Mit fysiske legeme er mit vigtige redskab, som jeg bruget til at handle og til at opnå erfaring, men det er kun et redskab. Jeg behandler det godt. Jeg forsøger at holde det sundt og rask, men det er ikke mig selv. Jeg har et fysisk legeme, men jeg er ikke mit fysiske legeme.

 

Jeg har følelser, men jeg er ikke mine følelser. Mine følelser er utallige, indbyrdes modstridende og omskiftende, og alligevel ved jeg, at jeg altid er mig selv, både i tider med håb og håbløshed, i glæde eller sorg, i ophidset eller fredelig tilstand. Jeg kan iagttage, forstå og vurdere mine følelser, og derfor kan jeg beherske, kontrollere og bruge dem. Derfor er det indlysende, at mine følelser ikke er mig. Jeg har følelser, men jeg er ikke mine følelser.

 

Jeg har et tankesind, men jeg er ikke mine tanker. Min tænkeevne er mere eller mindre udviklet og aktivt. Det er udisciplineret, men det kan undervises. Det er et redskab til viden i relation til både den ydre verden og den indre, men tankesindet er ikke mig selv. Jeg har et tankesind, men jeg er ikke mit intellekt.

 

Efter denne disidentifikation af "jeg’et" fra det, som bevidstheden indeholder, erkender og bekræfter jeg, at jeg er et center af ren selverkendelse. Jeg er et center med en vilje, der er i stand til at beherske, styre og bruge alle mine psykologiske processer og mit fysiske legeme.

Artikel-Skabende-meditation-04-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 1:6


Artikel-Skabende-meditation-04-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 1:6