Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PÅ TÆRSKLEN - 04
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dødens-eventyr-04--Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

PÅ TÆRSKLEN - 04 (2 af 9)


Utallige mennesker har berettet om ud-af-kroppen oplevelser og nær-død-oplevelser. Det er personlige erfaringer fra en anden dimension - det er øjenvidneberetninger.

PÅ TÆRSKLEN - 04 (2 af 9)

Dødsoplevelsen

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-20-Døden-i-esoterisk-lys

 

"Et menneske er ved at dø, og det når et punkt, hvor den fysiske smerte synes at kulminere, og hører sig i det samme erklæret død af lægen. Det begynder at høre en ubehagelig støj – en høj ringen eller summen, og føler samtidig, at det bevæger sig meget hurtigt igennem en lang tunnel. Derefter befinder det sig pludselig uden for sin fysiske krop, men dog stadig i dens umiddelbare nærhed, og det ser sin krop på afstand, som om det var tilskuer. Det betragter genoplivelsesforsøget fra denne usædvanlige synsvinkel, og befinder sig i en følelsesmæssigt opstemt tilstand.

Efter nogen tid falder det til ro og vænner sig til sin mystiske tilstand. Det opdager, at det stadig har en "krop", men at den er meget forskellig fra den, det har forladt – og har helt andre egenskaber.

Snart begynder også andet at ske. Det bliver modtaget og hjulpet til rette. Det får øje på ånderne af allerede afdøde slægtninge og bekendte, og et kærligt og varm væsen af en art, som det aldrig tidligere har oplevet – en skikkelse af lys – kommer til syne foran det. Dette væsen stiller et ordløst spørgsmål, som skal få det til at vurdere sit liv, og hjælper det i gang ved at forevise et panoramisk tilbageblik over de vigtigste begivenheder i ét nu.

Herefter følger en fase, hvor det tilsyneladende nærmer sig en slags grænse eller forhindring, der åbenbart markerer overgangen fra det fysiske liv til det næste. Men det bliver klar over, at det må tilbage til det fysiske liv – at tidspunktet for døden endnu ikke er kommet.

Imidlertid protesterer det nu, for det er stærkt optaget af sine oplevelser i den indre verden og har intet ønske om at vende tilbage. Det overvældes af intense følelser af glæde, kærlighed og fred. Til trods for denne modstand, lykkes det på en eller anden måde at blive genforenet med den fysiske krop og leve videre.

Det forsøger senere at fortælle andre om oplevelsen, men det er svært. For det første kan det ikke finde dækkende ord. For det andet er andres holdning hånende, og derfor holder det op med at fortælle om sin oplevelse. Men oplevelsen har en permanent indflydelse på tilværelsen – især på opfattelsen af døden og forholdet mellem liv og død."

 

Raymond A. Moody: Mere om livet efter livet, s. 13-14

 

Sådan lyder Raymond A. Moodys kombinerede fremstilling. Lægen oplyser, at forskellen i oplevelserne har en sammenhæng med længden af nær-død-oplevelsen. De, der var "døde" i en længere periode kommer dybere ind i oplevelsen, end de, der blot var døden nær. Men nu kunne det være interessant at høre nogle citater fra personlige nær-død-oplevelser, og undersøge nogle af de mere markante faser i oplevelsen.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-21-Døden-i-esoterisk-lys

Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Download-fil: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - Erik Ansvang


Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE