Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PÅ TÆRSKLEN - 04
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dødens-eventyr-04--Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

PÅ TÆRSKLEN - 04 (8 af 9)


Utallige mennesker har berettet om ud-af-kroppen oplevelser og nær-død-oplevelser. Det er personlige erfaringer fra en anden dimension - det er øjenvidneberetninger.

PÅ TÆRSKLEN - 04 (8 af 9)

Dødsvidenskab

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-69-Døden-i-esoterisk-lys

 

De utallige nær-død-oplevelser stemmer overens med åndsvidenskabens oplysninger, og der er ingen tvivl om, at disse undersøgelser efterhånden får større praktisk konsekvens. I fremtiden vil man betragte døden på en helt anden måde – så meget at der udvikles en egentlig dødsvidenskab.

Døden vil blive betragtet som en lykkelig befrielse fra den begrænsende fysiske krop – ikke som en afslutning. Den døende har afsluttet sit arbejde i den fysiske verden, og kan nu forlade den beriget med erfaringer. Dødstidspunktet vil blive valgt af den døende og de pårørende i fællesskab. Man vil vide, at døden nærmer sig, og derfor aftaler man, hvornår det passer bedst og sørger for, at alt er parat. Der er ingen tårer og ingen sorg, for disse reaktioner er i virkeligheden udtryk for selvmedlidenhed. Man kan derfor sige, at døden bliver en konstruktiv ting. Den døende og de pårørende vil vide præcis, hvordan man bedst fremmer dødsprocessen. I fremtidens dødsvidenskab vil man foretage forskellige foranstaltninger – f.eks. disse:

 

Dødshjælp

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-70-Døden-i-esoterisk-lys 

 

1. Stilhed i dødsværelset

  • Bevidstløshed er ofte tilsyneladende.

2. Orange lys i dødsværelset (senere)

  • Hjælper på fokuseringen.

3. Sandeltræsrøgelse

  • Frigørende (1. stråle)

4. Dæmpet musik i dødsværelset (senere)

  • Visse orgeltoner.
  • Intonering af menneskets egen tone.

5. Salvelse med olie

  • Den sidste olies esoteriske betydning.

6. Pres på nervecentre og arterier

  • Halspulsåre, store hovednerver, medulla oblongata.

7. Hovedet mod øst

  • Korslagte hænder og fødder.

 

1. Stilhed i dødsværelset

 

Selvom det døende menneske ligger i dødsværelset, og nærmer sig de omtalte pauser og komaperioder, vil det ofte være bevidst og opmærksom, selvom det virker bevidstløs. Hvis det eksempelvis trækker sig ud af hovedcentret, bliver armene ubevægelige, men det er stadig bevidst i hovedet. Selvom øjnene ikke længere kan se, kan der stadig væren aktiv hjernebevidsthed. Vær opmærksom på at høresansen slipper sidst.

Det er vigtigt, at de pårørende er rolige, afbalancerede, harmoniske og forstående, for roen og forståelsen letter sjælens arbejde. Samtidig vil den døende gerne have, at de pårørende er der. Det drejer sig om at samarbejde på en fornuftig måde.

Hvis man ønsker at anvende bønnens kraft i dødsprocessen, bør man bede om, at den døende må forlade kroppen hurtigt, smertefrit og i overensstemmelse med sjælens vilje, men bønnens kraft kan desværre også fastholde den døende til den fysiske verden:

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-71-Døden-i-esoterisk-lys

 

"Jeg sad hos min tante under hendes sidste sygdom, som trak længe ud … og hele tiden bad alle i familien for, at hun skulle blive rask. Hun holdt op med at trække vejret flere gange, men de bragte hende tilbage. Til sidst så hun en dag på mig og sagde: ›Joan, jeg har været derovre – derovre bagved – og der er smukt derovre. Jeg vil gerne blive der, men det kan jeg ikke, så længe I beder for, at jeg skal blive hos jer. Jeres bønner holder mig fast her. Vil I ikke nok lade være med at bede mere.‹ Vi holdt alle op, og kort efter døde hun."

 

Raymond A. Moody: Livet efter livet, s. 76

 

Det betyder ikke, at man ikke skal bede for døende og døde:

 

"De fleste religioner har klogt anbefalet bønner for den døende – men mere for at berolige de levende end for at støtte den rigtige overgang til den næste verden. Det er sandt, at disse bønner for døende såvel som for døde er et kærlighedsbudskab til den bortdragende, hvilket aldrig må glemmes eller forsømmes. … Der er ingen grund til, at du ikke skulle elske eller bede lige så meget for din ven på den anden side af døden, som du har gjort det, da vennen stadig var sammen med dig, for din ven er blevet usynlig, men din ven er ikke uden for rækkevidde."

Annie Besant: Extracts from an Adyar Pamphlet

 

Der er derfor intet forkert i at bede, men det er vigtigt at bede om det rigtige.

 

2. Orange lys i dødsværelset

 

En anden hjælpeforanstaltning er orange lys i dødsværelset. Men også dette hjælpemiddel skal anvendes med omtanke, for man skal naturligvis være sikker på, at den døende dør med sjælens accept, så man ikke fremmer en proces, som sjælen modarbejder. I fremtiden vil disse dødsprocesser være nøje planlagt og med hjælp fra clairvoyante, og til den tid vil der være mulighed for at tænde orange lys i værelset.

Hvorfor orange lys? Det er en esoterisk oplysning fra den tibetanske mester Djwhal Khul. Han oplyser, at det er den farve, der hjælper den døende med at fokusere på lyset i hovedet. Den orange farve er en dominerende farve på mentalplanet, og farven har noget at gøre med mental aktivitet og dermed fokusering i hovedet.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-72-Døden-i-esoterisk-lys

 

3. Sandeltræsrøgelse

 

Afbrænding af sandeltræ vil også indgå i fremtidens dødsritualer. Sandeltræ er nedbrydningens røgelse (1. stråle). Man skal altså ikke kun afbrænde røgelse for at få en behagelig duft. Sandeltræ giver simpelthen en duft, der påvirker sansefrekvenser og æterlegemet og virker fremmende for dødsprocessen.

 

4. Dæmpet musik i dødsværelset

 

Det oplyses også, at visse former for musik vil være en hjælp. Djwhal Khul oplyser, at der findes nogle dybe toner på orgelet, som måske kan bruges allerede nu. Man skal naturligvis ikke uden videre begynde at eksperimentere med disse ting, for når man endnu ikke har nogen konkret viden om virkningen, er der ingen sikkerhed for, at man gør det rigtige. Denne sikkerhed vil man få i fremtiden.

Senere vil man opdage, at hvert menneske har sin egen tone, som er en samlet sum af de fysiske frekvenser, og hvis man kan ramme denne tone, vil den også hjælpe med tilbagetrækningen, med samlingen af energien og med bruddet på livstråden.

 

5. Salvelse med olie

 

Salvelse med olie kendes fra det romersk-katolske ritual, som stadig benyttes. Det er i virkeligheden et ritual, der er baseret på dyb esoterisk viden. Det gælder i øvrigt mange rituelle handlinger i den katolske kirke, og hvis man har mulighed for at invitere en liberal-katolsk præst – som har kombinationen af det katolske ritualer og et esoterisk grundsyn – vil man ofte kunne få effektiv hvid magisk hjælp i dødsprocessen.

 

6. Pres på nervecentre og arterier

 

En hjælpeforanstaltning er desuden pres på bestemte nervecentre og blodårer – særlig på halsen og i nakken. Her vil der være bestemte centre, hvor fysioterapeuter, læger og andre fagfolk ved hjælp af tryk vil kunne hjælpe døende til en hurtigere og mere smertefri død. Selvom man lærer døden at kende og mister angsten for det ukendte, kan døden stadig være forbundet med forskellige smertefulde sygdomme, for viden om døden ophæver naturligvis ikke menneskets karma.

 

7. Hovedet mod øst

 

Endelig anbefales det, at arme og ben krydses, og at kroppen placeres sådan, at hovedet vender mod øst. Hvorfor? Man ved det endnu ikke. Måske har det noget at gøre med, at Jordens magnetfelt bevæger sig i en nord-syd retning, og at man ved at lægge kroppen på tværs, afbryder forbindelsen med disse energistrømme. Når arme og ben skal krydses, skyldes det muligvis, at man ønsker at blokere de energier, der strømmer rundt i kroppen. Et godt eksempel finder man i den symbolske fremstilling af dødens og opstandelsens gud, Osiris, i det gamle Egypten, som netop vises med krydsede arme foran på brystet af det mumificerede legeme.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-73-Døden-i-esoterisk-lys

Mentuhotep II i Osiris-stillingen

 

Dødsmantraet

 

Endelig kan man udføre en række ritualer, der gavner dødsprocessen. Det oplyses, at man vil intonere mantraer. Et mantra er ord, lyde eller sætninger, som kan fremsiges eller synges af terapeuten eller de pårørende – eksempelvis en sagte intonering af det hellige ord OM. Senere vil det være den døende selv, der intonerer dette mantra. Det er altså en slags dødsmantra, og når den døende person selv udtaler det, kommunikeres der med sjælen, og det fremskynder processen.

Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Download-fil: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - Erik Ansvang


Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE