Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Bevidsthedsrummet-imellem

BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM (9 af 13)


Nogle gange kan man få så travlt med at fokusere på alt det, der sker i den ydre verden, at man glemmer menneskets kilde til væren, styrke og potentialer.

BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM (9 af 13)

På den anden bred …

 

Bevidsthedsrummet-imellem-13

 

I denne tidsperiode ser det ud til, at hele verden passerer gennem en liminal periode − en periode med stor usikkerhed, hvor civilisationen befinder sig et sted mellem nedbrydning af det gamle og opbygning af den nye. Et eksempel er sammenbruddet af verdens finansielle institutioner, for menneskeheden kan åbenbart ikke længere regne med, at grådighed er godt. Men ovre på den anden bred findes der en ny stabilitet, som bygger på deling og samarbejde, men bredden er endnu ikke nået, og værdierne er heller ikke klart defineret. Overalt i verden kan man se kæmpende samfund, der befinder sig midt imellem et skift fra den gamle verdens værdier og strukturer, og som er på vej til en ny verdensorden, der endnu ikke er hverken indlysende eller så synlig, at alle kan se den.

 

Bevidsthedsrummet-imellem-14

 

Ovre på den anden bred, som er den retning menneskeheden bevæger sig, skal værdierne defineres på en måde, som gør det muligt for menneskemasserne at finde vej. Den anden bred skal defineres som et sted, hvor der er en mere retfærdig og ligelig fordeling af verdens ressourcer. Det er en bevægelse væk fra materialistiske og kapitalistiske værdier − det er anerkendelse af én menneskehed, og af at værdien af hvert enkelt menneske anerkendes og inkluderes. Når den slags idéer bliver etableret, vil de repræsentere vejledende værdier, som menneskeheden kan styre efter. Tidligere blev der aldrig sat spørgsmålstegn ved materialisme, grådighed og egoisme, for det var standardprocedure – et livsvilkår. Lige nu befinder samfundet sig i positionen imellem, hvor der skal gives slip på den amoralske egoisme, og samtidig skal der grundfæstes en idé om, at fælles interesser i virkeligheden er til alles bedste. Og det er her alle, der har et ægte ønske om at tjene verden, kan være forbilleder og vise hvordan. De kan vise vejen til den anden bred, hvor universel deling og god vilje er det næste logiske skridt i menneskehedens stræben, for det er i virkeligheden den eneste bæredygtige løsning på de problemer, som menneskeheden og planeten står over for.

Artikel-Bevidsthedsrummet-IMELLEM-Allison-First
Download-fil: BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM - Allison First


Artikel-Bevidsthedsrummet-IMELLEM-Allison-First
Læsefil med vendbare sider: BEVIDSTHEDSRUMMET IMELLEM