Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKENS KRAFT OG BRUG
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater

TANKENS KRAFT OG BRUG (2 af 13)


Der er mange forskellige stofkvaliteter i mentallegemet, og de har hver deres specielle vibrationshastighed, som de er mest vant til.

TANKENS KRAFT OG BRUG (2 af 13)

Tankevaner

 

Tankens-kraft-og-brug-02

 

Der er blandt andet den virkning, som skabes i selve mentallegemet, og forskningen viser, at virkningen skaber vaner. Der er mange forskellige stoftyper i mentallegemet, og de har hver især deres specielle svingnings- eller vibrationshastighed, som stoffet tilsyneladende er mest vant til. Derfor er det let for stoffet at besvare vibrationen, og derfor er det tilbøjelig til hurtigst muligt at vende tilbage til den samme vibration, hvis stoffet bliver tvunget væk af en dominerende tanke og et stærkt følelsesmæssigt udbrud. En tilstrækkelig kraftfuld tanke kan et øjeblik få al stoffet i mentallegemet til at svinge med samme hastighed − og for hver gang det sker, vil det være nemmere at få det til at gentage svingningen, og dermed opstår tankevanerne. Tankevaner betyder derfor, at stoffet i mentallegemet svinger med en bestemt hastighed, og derfor vil mennesket have let ved at gentage den samme tanke.

I mentallegemet kan clairvoyante også se den virkning, som skabes pga. vibrationer i menneskets andre legemer – både de legemer, der ligger over og under mentallegemets tæthedsgrad. Man ved, at i den fysiske verden overføres vibrationer i én stoftype let til en anden stoftype. Eksempelvis kan et jordskælv skabe gigantiske tsunami-bølger i havet ovenover. Man ved også, at kraftige vibrationer i luften i forbindelse med en storm, omgående skaber krusninger, og efterhånden dannes der høje bølger i havet under luftlaget. Det samme gælder en vibration i menneskets astrallegeme (der svarer til vandelementet), for følelser skaber bølgebevægelser i mentallegemet (som svarer til luftelementet), og derfor skabes der tankervibrationer, som svarer til følelserne. Omvendt påvirker bevægelser i mentallegemet på samme måde astrallegemet, hvis tankerne har en frekvens, der kan påvirke følelserne. Det medfører, at bestemte tankeformer let kan skabe følelser. På samme måde som den mentale vibration påvirker astralstoffet, der er tættere end det mentale stof, påvirker den mentale vibration uundgåelig kausallegemets (sjælslegemets) stof, der er endnu finere end mentallegemets stof, og på den måde skaber menneskets tanker egenskaber i selve sjælen.

Artikel-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater
Download-fil: TANKENS KRAFT OG BRUG - C.W. Leadbeater


Artikel-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: TANKENS KRAFT OG BRUG