Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKENS KRAFT OG BRUG
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater

TANKENS KRAFT OG BRUG (8 af 13)


Der er mange forskellige stofkvaliteter i mentallegemet, og de har hver deres specielle vibrationshastighed, som de er mest vant til.

TANKENS KRAFT OG BRUG (8 af 13)

Hvad kan man bruge det til?

 

Tankens-kraft-og-brug-10

 

Nu er forudsætningen for at forstår tankens funktion beskrevet, og derfor er der grund til at spørge, hvordan man kan bruge sin viden. Når man kender til tankevibrationer og tankeformer, hvad kan man så gøre for at fremme sin egen udvikling, og hvad kan man gøre for at hjælpe andre? Det er indlysende, at den videnskabelige iagttagelse af tankens funktion viser, at tanken har en langt større betydning for udviklingen, end man normalt regner med. På grund af at enhver tanke eller følelse skaber en langvarig virkning ved at forstærke eller svække en tendens, og fordi enhver tankevibration og tankeform uundgåeligt reagerer tilbage på tænkeren, skal man være særdeles forsigtig med de tanker og følelser, man tillader sig at udsende. Det gennemsnitlige menneske tænker sjældent på at forsøge at bremse en følelse. Når en følelse opstå i det indre, hengiver mennesket sig til den og betragter den som noget helt naturligt. Det menneske, som videnskabeligt studerer kræfternes aktivitet, forstår, at det ikke alene er i egen interesse, men at det også er en pligt, at bremse enhver indre impuls og overveje, om den er skadelig eller ikke for udviklingen, inden man tillader den at komme til udtryk.

I stedet for at lade sine følelser løbe af med sig skal mennesket fuldstændig beherske følelseslivet. Mennesket er nået til et udviklingstrin, hvor det drejer sig om udviklingen af mentallegemet. Derfor er der grund til at tage situationen alvorlig og se, hvad der kan gøres for at stimurere udviklingen, for følelseslivet kontrolleres af tankelivet.

Artikel-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater
Download-fil: TANKENS KRAFT OG BRUG - C.W. Leadbeater


Artikel-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: TANKENS KRAFT OG BRUG