Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKENS KRAFT OG BRUG
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater

TANKENS KRAFT OG BRUG (3 af 13)


Der er mange forskellige stofkvaliteter i mentallegemet, og de har hver deres specielle vibrationshastighed, som de er mest vant til.

TANKENS KRAFT OG BRUG (3 af 13)

Virkninger uden for mennesket

 

Tankens-kraft-og-brug-03

 

Herefter skal der fokuseres på de virkninger, vibrationerne har uden for mennesket − dvs. på det hav af mentalt stof, der omgiver alle mennesker på samme måde som atmosfæren. Hver tanke skaber en udstrålende bølgebevægelse, der enten kan være ukompliceret eller kompliceret. Afhængig af tankens natur, skaber den en vibration, som under visse omstændigheder begrænses til mentalplanet, men den kan også skabe en virkning på planerne ovenover og nedenunder. Hvis tanken er rent intellektuel og upersonlig − hvis tænkeren f.eks. spekulerer over et filosofisk system eller forsøger at løse en matematisk eller geometrisk opgave − vil tankerne udsende bølger, der kun påvirke det mentale stof på mentalplanet. Hvis tanken er åndelig, hvis den er blandet med kærlighed, hvis den er opadstræbende eller rummer en dyb, uselvisk følelse, vil den stige op til det højere mentalplan (kausalplanet), og måske kan den endda låne noget af intuitionens pragt, for det er en kombination, der gør tanken ualmindelig stærk. Men hvis tanken er farvet med noget fra personligheden – f.eks. med personligt begær − vil den straks trække nedad og bruge noget af sin kraft på astralplanet.

 

Tankens-kraft-og-brug-04

 

Alle svingninger virker på deres respektive planer på samme måde som lys- eller lydvibrationer i den fysiske verden. De stråler ud i alle retninger og mister efterhånden styrke i forhold til afstanden fra kilden. Men man må ikke glemme, at udstrålingerne ikke alene påvirker det hav af mentalt stof, man er omgivet af, men også andre mentallegemer, der bevæger sig i det mentale stofhav.

Artikel-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater
Download-fil: TANKENS KRAFT OG BRUG - C.W. Leadbeater


Artikel-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: TANKENS KRAFT OG BRUG