Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKENS KRAFT OG BRUG
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater

TANKENS KRAFT OG BRUG (9 af 13)


Der er mange forskellige stofkvaliteter i mentallegemet, og de har hver deres specielle vibrationshastighed, som de er mest vant til.

TANKENS KRAFT OG BRUG (9 af 13)

Koncentrationsevnen

 

Tankens-kraft-og-brug-11

 

Det første skridt imod beherskelse af tankesindet er at holde det beskæftiget med noget nyttigt. Dvs. at man har et bestemt godt og nyttigt sæt tanker som grundlag for tankesindets virksomhed − noget, man altid kan falde tilbage til, når der ikke i øjeblikket er behov for tankesindets virksomhed i forbindelse med et arbejde eller en pligt, der skal opfyldes.

Et andet højst nødvendigt punkt i tankesindets træning er, at det skal lære at gøre det, det skal gøre, grundigt. Man skal med andre ord udvikle koncentrationsevne. Det er ikke en let opgave, og det vil enhver, der ikke er vant til at koncentrere sig, hurtigt finde ud af. Man kan f.eks. forsøge at holde tankerne absolut fokuseret om ét eneste emne bare i fem minutter, og så vil man finde ud af, at man har en klar tendens til at lade tankerne flakke omkring. Alle mulige andre tanker end tankerne om det ene emne, trænger sig på. Hvis det er første forsøg på at koncentrere tanken på ét emne i fem minutter, vil man uden tvivl bruge de fem minutter med igen og igen at føre tanken tilbage til emnet fra de forskellige flugtforsøg, sideveje og associationsrækker, som tanken har valgt at følge. Heldigvis – selv om selve koncentrationen ikke er let − er der masser af muligheder for at øge koncentrationsevnen, og det er en evne, der i høj grad vil være gavnlig i det daglige liv.

Man vil lære − uanset hvad man beskæftiger sig med − at koncentrere opmærksomheden omkring det, man arbejder med, og derfor vil man gøre det så godt, som man overhovedet kan. Når man f.eks. skriver et brev, kan man sørge for, at brevet blive godt og nøjagtigt skrevet, så der ikke er nogle overfladiske detaljer, som forsinker læsningen og reducerer forståelsen. Når man læser en bog − også selv om det kun er en roman – kan man læse med koncentreret opmærksomhed. Man kan forsøge at forstå forfatterens mening og dermed få det størst mulige udbytte af bogen. Hvis man yder en indsats for hele tiden at lære et eller andet og ikke lader en eneste dag gå uden at foretage en tanke- og koncentrationsøvelse, vil det være særdeles gavnligt, for koncentrationsevnen øges kun ved hjælp af træning, og mangel på øvelse medfører altid svaghed, og efterhånden dør evnen.

Artikel-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater
Download-fil: TANKENS KRAFT OG BRUG - C.W. Leadbeater


Artikel-Tankens-kraft-og-brug-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: TANKENS KRAFT OG BRUG