Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (11 af 22)


Disciple er nødt til at erkende deres blændværk og illusioner. Deres åndelige udvikling og fremskridt afhænger af, om de kan overvinde dem.

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (11 af 22)

Det lavere og det højere tankesind

 

Blændværk-&-Illusioner-17-Torkom-Saraydarian

Tænkeevnen har to hovedgrupper, der ofte kaldes det lavere og højere tankesind. Det lavere tankesind har forbindelse med menneskets egoistiske interesser, de daglige behov, materialistisk viden og livet i almindelighed. Det højere tankesind har forbindelse med Altet, de transpersonlige og transcendente værdier, den fremtidige udvikling og fuldkommengørelse af sjælen. Det højere tankesind er desuden forbundet med visdom og vision. Det udgør en bro mellem intuitionens lys og det lavere tankesind. Og det er i kraft af det højere tankesind, at sjælen overvinder personlighedens begrænsninger og opnår oplysning og højere bevidsthed på det buddhiske plan – intuitionens plan.

Sjælen er en magnet, og normalt er den fokuseret i det lavere tankesind eller mellem det højere og lavere tankesind. Når sjælen tiltrækker glimt af åbenbaring, højere indtryk, inspiration og idéer, mister strømningerne deres renhed og styrke og fejlfortolkes af det lavere tankesind. Det er denne fejlfortolkning, der kaldes illusion, men det er vanskeligt for mennesket at forstå, at tanker, holdninger og trosforestillinger kan være illusioner. Derfor skaber illusioner forvrængninger på alle menneskehedens områder og resulterer i separatisme, forbrydelser, grådighed, krige og ødelæggelse.

En illusion kan udvikle sig til et meget stærkt blændværk og en virkelig forbandelse for den, der er offer for det. Illusioner har magt til at gøre tankesindet separatistisk, og få mennesket til at tro, at alt, hvad det ved, er udtryk for sandhed. Illusioner skaber frastødning, og til sidst kan de resultere i fanatisme.

Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Download-fil: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER - Torkom Saraydarian


Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER