Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (15 af 22)


Disciple er nødt til at erkende deres blændværk og illusioner. Deres åndelige udvikling og fremskridt afhænger af, om de kan overvinde dem.

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (15 af 22)

Viden, som ikke er modtaget intuitivt

 

Blændværk-&-Illusioner-23-Torkom-Saraydarian

 

3. Den tredje illusion er viden, som ikke er modtaget intuitivt. Og der er næsten ingen viden, der stammer fra intuition – dvs. fra det buddhiske plan. Det, et menneske ved, afhænger af menneskets mentale udrustning. Det, et menneske ved, er kun en meget beskeden del af alt det, mennesket ikke ved. Og fordi menneskets viden er fragmentarisk, forstyrrer den livets ligevægt og bliver en kilde til destruktion af naturen og dermed også af menneskeheden.

Sand viden forurener ikke havene for derefter at spise de forgiftede fisk. Sand viden forgifter ikke afgrøderne med kunstgødning og sprøjtegifte for at producerer en overflod af fødevarer som også forgiftes med konserveringsmidler, farvestoffer, smagsstoffer o.l. Sand viden forsøger ikke at se, om der er liv i andre solsystemer, mens den ikke er i stand til at se lidelserne i sine medmenneskers liv. Hvis man ser på menneskelig viden fra et kosmisk synspunkt, ligner menneskeheden et glasskår, der reflekterer Solens lys.

I myten om Adam og Eva blev mennesket udvist af Paradisets Have, fordi det spiste frugterne af kundskabens træ. Mennesket adskilte frugterne fra træet. Frugten tjente derfor et individuelt formål i stedet for at udgøre den altomfattende viden – træet. Kundskaben foreslog Eva, at man skulle bruge til separatistiske og egoistiske interesser. Kundskabens træ blev derfor til en illusion, og mennesket mistede Paradisets Have.

Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Download-fil: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER - Torkom Saraydarian


Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER