Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (17 af 22)


Disciple er nødt til at erkende deres blændværk og illusioner. Deres åndelige udvikling og fremskridt afhænger af, om de kan overvinde dem.

BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER (17 af 22)

Overlegenhedsillusionen

 

Blændværk-&-Illusioner-25-Torkom-Saraydarian

 

5. Den femte illusion er overlegenhedsillusionen. Den kommer til udtryk som national overlegenhed, racemæssig overlegenhed, religiøs overlegenhed … osv. Mennesket fatter ikke, at der kun er én Højeste Skabning. Det er den centrale ild – Det Ene Liv i alle levende skabninger. Det, der gør mennesker forskellige, er formen. Livet i alle mennesker er det samme, for der er kun ét liv i Universet.

Overlegenhedsillusionen er dybt rodfæstet i rigtig mange mennesker, nationer og racer. Illusionen er en kilde til smerte og lidelse – ikke alene for de mennesker, der betragtes som underlegne, men også for de ”overlegne”.

Overlegenhedsillusionen giver folk ret til at hade, udnytte, manipulere og endog udrydde de mennesker, de betragter som underlegne. I overlegenhedens navn hader mennesket Det Ene Liv, som er i hjertet af alle mennesker. Selv Kristus accepterede ikke at være overlegen på godhedens område. ”Kun Gud er god”, sagde han, ”Gud i alle”.

Ydmyghed er en bevidsthedstilstand, hvor illusionen om overlegenhed ikke længere eksisterer. Et oplyst menneske, som er ydmygt, tror, at alle de gode ting, det har gjort, stammer fra Den Højeste, og at det kun er vidne til eller beskytter af Den Højestes skatte.

Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Download-fil: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER - Torkom Saraydarian


Artikel-Blændværk-&-Illusioner-Saraydarian
Læsefil med vendbare sider: BLÆNDVÆRK & ILLUSIONER