Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (11 af 18)


Tredje år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (11 af 18)

Eksempler på udadvendthed

 

Der er utallige aspekter af udadvendthed udover de velkendte egenskaber som det ydre udseende og ydre aktiviteter. Udadvendthed presser eksempelvis menneskeheden til at blive herre over naturens energier, og som regel medfører det rovdrift, men det kan også resultere i en bedre udnyttelse af planetens ressourcer. Et andet eksempel er den omsorg og opmærksomhed, man viser kroppen ved at træne den til at klare et højere effektivitetsniveau. Udbyttet af denne træning ser man bl.a. i de imponerende resultater, der er opnået i de forskellige sportsgrene. Den udadvendte tendens er desuden ansvarlig for de teknologiske mirakler indenfor ethvert område. Den er ansvarlig for den evne, menneskeheden har udviklet til at skabe de mest utrolige, komplicerede og effektive "maskiner", der kan fremstille alt det, man ønsker, næsten uanset hvad.

Faren for overdrivelse

Men i alt dette lurer der en fare for overdrivelse og desuden for at foretage sig noget, der er naturstridigt. De ydre resultater og de teknologiske opfindelser har tendens til at fascinere, fange interessen og blive overvurderet. En mere alvorlig fare er fristelsen for at bruge de enorme kræfter egoistisk, hensynsløs og destruktiv. Resultaterne af Vestens udadvendthed har givet menneskeheden et stort ansvar, for de kan friste til ikke alene at bruge opfindelserne for effektivitetens skyld, for at spare tid, for at spare energi og for at forbedre livet i al almindelighed, men også for at dyrke materialismen og forøge de personlige værdier.

Der er derfor et stort behov for at afbalancere udadvendthed med indadvendthed. De indre verdener skal også udforskes og have lige så stor opmærksomhed. Hvis menneskeheden bare forstod, at opdagelse af og kontrol over energierne i de indre verdener er endnu mere fascinerende og værdifulde end energierne i den ydre verden. Denne erkendelse er det centrale formål med meditation.

At handle eller at være

På trods af at nøgleordet er udadvendthed for de vestlige samfund, så bliver det langt fra forstået og brugt korrekt. Vægten er lagt på at gøre, og derfor er der en tendens til at handle, og der er ikke tid til at være. I Vesten er man forblændet af tiltrækningskraften fra præstationer og resultater. Vestens menneskehed er afhængig af ydre kontakter og relative og flygtige faktorer som en slags krykker gennem livet.

Det er interessant at bemærke, at i bestemte dele af den østerlandske lære tales der om tre vigtige "livsniveauer":

  • Virkningens verden
  • Meningens verden
  • Årsagernes verden

Denne skelnen mellem de forskellige områder for væren giver et klart billede af den "verden" eller det livsniveau, hvor udadvendthed uden besvær fungerer. Og den giver et ligeså klart billede af de to verdener, der skal erkendes og udforskes. Den illustrerer også de niveauer, hvor det indadvendte menneske er skabt til at leve, og det fremgår tydeligt, at denne "verden" ikke kan adskilles fra den objektive ydre verden, når dens mening skal komme til udtryk.

Artikel-Skabende-meditation-03-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-03-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6