Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (3 af 18)


Tredje år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (3 af 18)

Konstruktiv og destruktiv vilje

 

Det er vigtigt at huske, at viljesenergien kan − ligesom alle andre energier − bruges både rigtigt og forkert. Den kan bruges konstruktivt og destruktivt, som en motiverende kraft til det gode eller til egoistiske formål. Det er en sørgelig kendsgerning, at menneskeheden har tendens til først at bruge energierne forkert. Manifestationernes lavere udtryk viser sig først. Dvs. at det som regel er viljens lavere egenskaber, der benyttes − f.eks. viljens aggressive, destruktive og egoistiske aspekter.

Men egen-viljen kan og skal transmuteres til den-gode-vilje og til viljen-til-det-gode. Derved vil mennesket gradvis identificere sig med den højere vilje eller hensigt, den universelle vilje, som alle er en del af. Albert Einstein har kaldt den for "den kosmiske orden". Roberto Assagioli beskriver i sin bog The Act Of Will,[1] forskellige teknikker og øvelser til en praktisk disciplinering af viljen og til at bruge den optimalt på alle livets niveauer − fra det personlige til det transpersonlige og videre til det område, hvor den individuelle vilje smelter sammen med den universelle vilje. Her ser man igen viljens relation til meditation. Det er nødvendigt, at bruge viljen til at meditere på vilje, og derfor skal viljens rolle først beskrives.

Viljen i meditation

Det indledende skridt i al meditation er viljen til at meditere. Hvis man beslutter at praktisere meditation, er det et valg, man selv har taget, efter at man har erkendt, at meditation er vigtig og nødvendig. Men for at kunne gennemføre beslutningen er det nødvendigt, at man kan få viljen til at samarbejde.

Det første, viljen skal bruges til, er at fjerne det, der forstyrrer medita­tionsprocessen: Den skal f.eks. bruges til at "skabe plads" til både tid og bevidsthed til at praktisere meditation. "At skabe plads tidsmæssigt" betyder, at der skal afsættes et fast tidsrum til regelmæssig meditation. "At skabe plads bevidsthedsmæssigt" betyder, at meditationen skal beskyttes mod alt det, der forstyrrer, og som altid opmuntrer til andre aktiviteter − særligt i nutidens stressede liv. Det betyder, at viljen skal bruges til at jage alt det ud af bevidsthedsområdet, som normalt er til stede eller som konstant forsøger at trænge ind, eksempelvis sensationer, følelser, initiativer, forestillinger, tanker, erindringer, forventninger osv.

 

_________________________________

[1] Roberto Assagioli: The Act Of Will, Penguin, New York, 1976

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-03-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-03-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6