Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (4 af 18)


Tredje år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (4 af 18)

Den styrende vilje

 

Desuden er det nødvendigt at bruge viljen til at udføre de forskellige faser i meditationen effektivt. Det kræver stor viljestyrke at koncentrere sig om et emne, f.eks. i refleksiv meditation. Den styrende vilje skal fastholde tankesindet stabilt på opgaven for at forhindre, at det strejfer omkring eller springer over til andre emner. Også ved visualisering, når man skaber et mentalt billede eller visualiserer ved hjælp af forestillingsevnen, er det viljen, der holder billedet roligt og stabilt og fastholder opmærksomheden.

I receptiv meditation er det viljens funktion at holde bevidstheden i en positiv tilstand med ligevægt og rolig opmærksomhed, og at holde tankesindet i ro og samtidig undgå en negativ drømmende tilstand.

Det samme gælder kontemplation. Her bliver viljens højeste funktion aktiv. I et sutra af Patanjali (13. 1. bog) siges:

 

"Den rigtige brug af viljen

er en permanent stræben efter

at befindes sig i åndelig væren."

 

I bogen om Buddha Essays i Zen Buddhism,[1] giver dr. Suzuki indsigt i den rolle, som viljen spiller i de højere sfærer:

 

"… Buddha gjorde det mest ihærdige forsøg på at løse problemet med uvidenhed, og han manifesterede derfor den mest intense viljeskraft for at nå frem til et vellykket resultat af sin indsats … Derfor må oplysning være forbundet både med viljen og intellektet. Det er en intuitiv påvirkning, der er født af viljen … Han (Buddha) var i besiddelse af en ukuelig vilje. Med den yderste kraftanstrengelse ønskede han at nå ind til sandheden i emnet. Han bankede på og bankede på, indtil uvidenhedens døre åbnede sig. Han sprængte dørene ind til nye panoramaer, der aldrig før havde vist sig for hans intellektuelle vision."

 

Vilje og invokation

Viljen er også essentiel ved invokation. For at en invokation kan blive effektiv, skal den styres opad af en stærk og intens vilje.

Udstråling og velsignelse kræver også viljeskraft, og i dette tilfælde skal den kombineres med kærlighed.

Endelig vil et ydre udtryk for meditationernes resultater − uanset om man ønsker at videregive dem skriftligt eller på anden kreativ måde − kræve konstant brug af viljen, hvis en form skal kunne manifesteres og opretholdes på det fysiske plan.

Det var en kort sammenfatning af viljens rolle i meditation, men der er naturligvis tale om en lang og gradvis proces, for viljen bruges mere og mere effektivt i meditationens mange stadier. Om processen lykkes, afhænger af meditationernes kvalitet, for koncentration er en af de første forudsætninger, og det er derfor nødvendigt at aktivere viljen for at skabe resultater.

Et citat fra Alice A. Baileys bog Fra intellekt til intuition beskriver det indledende arbejde ved meditation:

 

"… bemærk at nøglen til succes ligger i en konstant og utrættelig indsats … Sporadiske forsøg fører ikke aspiranten nogen vegne … Nogle få minutters koncentration eller meditation udført regelmæssigt vil føre aspiranten meget længere end nogle enkelte timers indsats tre eller fire gange om måneden. Det er rigtigt, når det siges, at 'for at meditation skal være effektiv og skabe resultater, er det ikke nok at meditere, når man har lyst. Det forudsætter viljens uafbrudte og utrættelige pres'."

 

 

_________________________________

[1] dr. Suzuki: Luzak & Co, s. 115, London, 1927

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-03-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-03-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6