Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (5 af 18)


Tredje år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (5 af 18)

Meditation på viljen

 

Viljens natur er vanskelig at forstå, og det er kun ved hjælp af meditation, at man gradvis kan få en nogenlunde opfattelse af viljens natur og dybere egenskaber. Viljen har forskellige faser, mål og formål og mange måder at komme til udtryk på. Viljens virkelige essens er en gåde, for den befinder sig på så høje niveauer, at de er udenfor menneskets bevidstheds rækkevidde. Det kan være forklaringen på, hvorfor nutidens psykologi, der fungerer på "normale" eller almindelige niveauer, stort set ignorerer viljen.

Refleksiv meditation på viljen kan give et nogenlunde kendskab til viljens forskellige aspekter. Invokation og receptiv meditation kan tiltrække og belyse viljens dybere natur og substans. Og meditationen kan afstemme den personlige vilje med sjælens vilje og senere koordinere dem begge med den universelle vilje.

Når man har udviklet en del af viljen og bruger den korrekt, kræver det omhyggelig refleksion og skelneevne for at manifestere den intelligent, konstruktivt og uden at skade. Refleksiv meditation er nødvendig til denne proces. Det medfører også, at man tager stilling til spørgsmål som "de rigtige beslutninger og valg", der er aspekter af viljen. Normalt vil rigtig brug af tankesindet være tilstrækkeligt, men når man arbejder med dybere principper eller konfronteres med en alvorlig eller uventet situation, kan det være nødvendigt at invokere sjælens vilje.

Den følgende øvelse er vigtig som forberedelse til at få kendskab til sin egen vilje og til at udvikle den:

 

Øvelse til udvikling af viljen

Sid i en behagelig stilling

Giv slip på alle spændinger − fysiske, følelsesmæssige og mentale.

Genkald forskellige situationer, du kender, eller som du sandsynligvis vil komme til at stå overfor, hvor du får behov for at bruge din vilje. Derefter skal du:

Skab et levende billede af den skade på dig selv og andre, som din svage vilje har været eller kan være årsag til. Se billederne tydeligt. Måske kan det hjælpe at lave en liste over dem. Brug derefter dine følelser af utilstrækkelighed som energikilde til et ærligt ønske om at styrke din vilje.

Visualiser et levende billede af de fordele, som kontrol over viljen vil medføre. Undersøg billederne. Formulér dem tydeligt. Vis din entusiasme og glæde ved udsigten til at opnå fordelene.

Skab et billede af dig selv. Se dig selv være i besiddelse af en stærk vilje. Visualisér, at du i alle situationer handler med selvkontrol og beslutsomhed. Se dig selv "som om" du mestrer selvkontrol indadtil og udadtil. "Som om"-teknikken blev omtalt i andet års fjerde instruktion.

Øvelsen skal suppleres med handlinger og øvelser, der kan aktivere viljen. På samme måde som man træner de fysiske muskler for at styrke dem, vil viljen vokse ved at "blive brugt". Psykologer har anbefalet, at man skal udføre tilsyneladende "nytteløse øvelser" for at lære at bruge viljen uden hjælp af andre motiverende impulser − eksempelvis ønsker eller intentioner. Der findes eksempler i den tidligere omtalte bog The Act of Will af Roberto Assagioli.

Artikel-Skabende-meditation-03-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-03-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6