Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Femte-år

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6 (8 af 18)


Femte år - Instruktion 1 - 21. december-20. februar - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6 (8 af 18)

Loven om åndelig tilnærmelse

 

Loven om åndelig tilnærmelse kan betragtes som en metode til at virkeliggøre den guddommelige plan – eller snarere det aspekt af den guddommelige hensigt, som menneskeheden forstår. Der findes to måder for tilnærmelse, og de forudsætter og kompletterer hinanden. Det er en opadgående og en nedadgående tilnærmelse. Man kan betragte den opadgående tilnærmelse som en proces, hvor man efterhånden trænger igennem til højere bevidstheds- og arbejdsområder. Derved skabes der en række muligheder for at få kontakt til, smelte sammen med og identificere sig med noget endnu højere og mere omfattende.

Loven om opstigning

Menneskets første tilnærmelse sker, når personligheden nærmer sig sjælen. Herefter nærmer man sig ashramen, derefter Hierarkiet og så den åndelige triade og til sidst ånden (monaden) og Shamballa. Tilnærmelserne er mulige, efterhånden som man får bygget antahkaranaen. En tilnærmelse, der fuldføres, kulminerer i en indvielse, og det skaber polarisering og stabilitet på det niveau, som man er nået til.

Loven er nær knyttet til 2. lov af de syv love for sjælens eller gruppens liv – loven om magnetisk impuls og pol-forening – der styrer relationerne mellem alle sjæle.[1] Den kan også betragtes som loven om opstigning – "en stadig opstigning på livsvejen og på den åndelige opstignings stige".

De højere skabninger og de grupper, der har til opgave at frigøre, bevæger sig i nedadgående retning. De beskæftiger sig med sjælens frigørelse fra personligheden, og med de større planetariske processer, hvor substans, stof og form forløses.

Hierarkiets tilsynekomst

Den lov, der nu skal studeres, har en unik betydning og en speciel anvendelsesmulighed i den nuværende cyklus. Det skyldes, at Hierarkiet er i gang med en ny stor tilnærmelse til menneskeheden. Forberedelsen vil nå et højdepunkt ved den fysiske manifestation af Hierarkiet på det fysiske plan – herunder Kristi tilsynekomst. Det "kosmiske ur" viser, at tiden er egnet til denne begivenhed. Tiden er inde til en cyklus, hvor 7. stråle vil manifestere sig og øge aktiviteten. Strålens intense nedadstrømmende energi sammenkæder ånd og stof.

Den vigtigste metode til at styrke de åndelige tilnærmelser, der anvendes henholdsvis af menneskeheden og af Hierarkiet, er de invokationer (påkaldelser), der skaber tilsvarende evokationer (svar). På den måde dannes der en komplet cyklus med opadgående og nedadgående udvekslinger.

Loven om åndelig tilnærmelse er særlig aktiv i dagene omkring fuldmåne. Fuldmånedagene danner cykliske perioder med åndelige impulser, muligheder og resultater. Dette gælder især de tre fuldmåneperioder i Vædderens, Tyrens og Tvillingernes tegn. Ved fuldmåne kan man ikke alene nærme sig planetens tre store centre (menneskehed – Hierarki – Shamballa), men også kraftfulde energier og skabninger uden for planeten – eksempelvis de kosmiske skabninger i stjernebillederne. Åndsvidenskaben oplyser, at den nye verdensreligion hovedsageligt vil blive baseret på disse tilnærmelser.

 

 

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Esoterisk Psykologi, II, s. 114-121 og s. 653-657

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-05-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6


Artikel-Skabende-meditation-05-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6