Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

CRATA REPOA
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Crata-Repoa-Manley-P-Hall

CRATA REPOA (3 af 13)


Crata Repoa − indvielser i den hemmelige orden - er et resultat af forfatterens store interesse for uddannelser og indvielser i de gamle kulturer – i dette tilfælde Egyptens mysterieskoler.

CRATA REPOA (3 af 13)

Stigen med de syv trin

 

Efter denne edsaflæggelse blev bindet taget fra øjnene og neofytten blev ført hen mellem to firkantede søjler som hed Bestilles. Imellem disse to søjler lå en stige med syv trin, og foran var der otte døre. Man forklarede dog ikke straks symbolikken, men Hierophantes holdt følgende tale:

 

Crata-Repoa-06-Manley-P-Hall

 

"Jeg vender mig mod dig, som har ret til at høre mig. Luk alle døre fast til, sådan at profane og vantro ikke kan komme ind. Men I − børn af det himmelske arbejde − hør min tale. Jeg fortæller jer store sandheder. Vogt jer for fordomme og lidenskaber, som fjerner jer fra den sande lyksalighedens vej. Ret jeres tanker mod det guddommelige væsen og lad det altid være for jeres øjne, for at Han kan lede jeres hjerte og tanker. Hvis I vil betræde den sande og sikre vej til lyksaligheden, så tænk på, at I altid går foran den almægtiges øjne − Ham, som har skabt Jorden. Han er den eneste, der har skabt og opretholder alle ting. Han ser alting. Ingen dødelig kan se Ham eller unddrage sig Hans blik."

 

Efter denne tale gav man neofytten tilladelse til at gå hen over stigens syv trin som symbol på sjælens rejse. Desuden blev neofytten belært om, at gudernes navne havde en hel anden betydning end den, folk troede. Man forklarede årsagen til ritualets vind, regn, lyn og torden, og at I. grad var tilegnet naturvidenskaben – herunder astronomi og medicin. Man lærte også neofytten det symbolske sprog og hieroglyfskriften.

Nu meddelte Hierophantes lærlingegradens løsen, som var "Amon". Alle indviede kendte hinanden ved hjælp af dette ord. Ordet betød: "Vær tavs". Desuden viste man et særligt håndtryk. Derefter fik neofytten en pyramideformet hue på hovedet. Om livet anbragte man et skødskind og om halsen en krave. Ellers gik neofytten nøgen og måtte vogte Menneskets Port så ofte, det var neofyttens tur.

 

Crata-Repoa-07-Manley-P-Hall

Artikel-Crata-Repoa-Manley-P-Hall
Download-fil: CRATA REPOA - Manley P. Hall


Artikel-Crata-Repoa-Manley-P-Hall
Læsefil med vendbare sider: CRATA REPOA