Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

CRATA REPOA
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Crata-Repoa-Manley-P-Hall

CRATA REPOA (5 af 13)


Crata Repoa − indvielser i den hemmelige orden - er et resultat af forfatterens store interesse for uddannelser og indvielser i de gamle kulturer – i dette tilfælde Egyptens mysterieskoler.

CRATA REPOA (5 af 13)

III grad

(Dødens Port)

 

Crata-Repoa-09-Manley-P-Hall

 

Kompetence og god opførsel kvalificerede Neocoris til denne grad. Neofytten fik tidspunktet for optagelsen meddelt, og ritualet blev indledt med, at neofytten blev ført ind i en tempelsal af Thesmophores. Over indgangen til salen stod ordene "Dødens Port". Salen var fyldt med ligkister, og rundt omkring lå der desuden adskillige balsamerede lig. På væggene hang der billeder med tilsvarende temaer. I denne sal blev ligene af afdøde afleveret til balsamering, og i midten stod Osiris’ ligkiste overstænket med blod. Man ønskede nu at vide, om den nye Melanephores (mester) var medskyldig i sin herres død.

 

Crata-Repoa-10-Manley-P-Hall

 

Neofytten nægtede, og blev straks grebet af to Tapixeyten (balsameringspræster). De førte neofytten ind i en sal, hvor alle de øvrige Melanephores sad. Alle var klædt i sort. Faraoen, der altid selv var til stede ved denne handling, tiltalte neofytten meget venligt, sådan som det blev krævet i ritualet, og faraoen bad neofytten nøje overveje, om der var betænkeligheder ved at gennemgå den krævende prøve, der ventede forude. Hvis neofytten nægtede, tilbød faraoen den gyldne krone, som faraoen selv rakte til neofytten. Den nye Melanephores var i forvejen orienteret om, at kronen blot var et symbolydre herskerskab, og neofytten ønskede at herske over sin indre natur. Neofytten skulle derfor kaste kronen fra sig og træde på den. I samme øjeblik neofytten gjorde det, råbte faraoen: "Majestætsfornærmelse! Jeg forlanger hævn!" Faraoen greb en stor offerøkse, svingede den og slog Melanephores svagt på hovedet, hvorefter de to Tapixeyten kastede neofytten baglæns til jorden.

Artikel-Crata-Repoa-Manley-P-Hall
Download-fil: CRATA REPOA - Manley P. Hall


Artikel-Crata-Repoa-Manley-P-Hall
Læsefil med vendbare sider: CRATA REPOA