Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

CRATA REPOA
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Crata-Repoa-Manley-P-Hall

CRATA REPOA (1 af 13)


Crata Repoa − indvielser i den hemmelige orden - er et resultat af forfatterens store interesse for uddannelser og indvielser i de gamle kulturer – i dette tilfælde Egyptens mysterieskoler.

CRATA REPOA (1 af 13)

CRATA REPOA

− de egyptiske præsters indvielse i

den hemmelige orden

 

Af Manley P. Hall

(Oversættelse og redigering Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Crata-Repoa-Manley-P-Hall

Du kan frit downloade artiklen "CRATA REPOA" af Manley P. Hall. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

CRATA REPOA

− de egyptiske præsters indvielse i

den hemmelige orden

 

Crata-Repoa-01-Manley-P-HallOm forfatteren:

Den canadisk fødte forfatter og mystiker Manley Palmer Hall (1901-1990) er måske mest kendt for sit værk The Secret Teachings of all Ages, der er en encyklopædisk skitsering af frimurerisk, hermetisk, kabbalistisk og rosenkreuzisk symbolik og filosofi. Værket blev publiceret i 1928, da Manley P. Hall var 27 år gammel. I sin over 70-årige karriere holdt Manley P. Hall omkring 8.000 foredrag, han forfattede ca. 150 bøger og essays, og han skrev utallige tidsskriftsartikler.

Crata Repoa er et resultat af hans store interesse for uddannelser og indvielser i de gamle kulturer – i dette tilfælde Egyptens mysterieskoler.

 

Crata Repoa

 

 

Crata-Repoa-02-Manley-P-Hall

 

Forberedelserne Hvis en egypter ønskede at blive optaget i den hemmelige orden Crata Repoa, krævede det en anbefaling af en indviet. Ofte krævede det desuden en godkendelse fra faraoen, der bekræftede optagelsen i en skrivelse til ordenens præster.

Når anbefalingsskrivelsen var opnået, blev den først afleveret til præsterne i Heliopolis[1]. De henviste herefter ansøgeren til hierofanterne (lærerne) i Memphis.[2] Fra Memphis blev ansøgeren henvist til Theben[3], og ved ankomsten til Theben blev de mandlige ansøgere straks omskåret. I Theben skulle ansøgeren desuden udstå en prøvetid. Det blev forbudt at spise visse retter, og det var heller ikke tilladt at drikke vin. Den søgende blev nu anbragt i en underjordisk hule som en slags fange, som i flere måneder blev overladt til sine egne tanker. Den søgende fik ordre til at nedskrive sine tanker, og materialet blev senere omhyggeligt undersøgt og vurderet af broderskabet, for at de kunne lære den nye ansøgers tankegang at kende.

Når prøvetiden var forbi, blev den søgende ført ind i en lang gang med Hermessøjler. I søjlerne var der mejslet moralske læresætninger, og dem skulle den søgende lære udenad.

 

Crata-Repoa-03-Manley-P-Hall

 

Så snart den søgende havde lært sætningerne udenad, trådte Thesmophores frem i døren. Thesmophores holdt en kraftig pisk i hånden, for det var hans opgave at holde de profane væk fra den port, som ansøgeren skulle føres igennem for at modtage sin indvielse. Den søgende blev nu betragtet som neofyt (kandidat), og med bind for øjnene og hænderne bundet med stærke linnedbånd, kunne indvielsesprocessen begynde.

 

 

_________________________________

[1] Nutidens Giza med pyramidefeltet.

[2] Nutidens Memphis i Sakara-området.

[3] Nutidens Luxor-templer.

_________________________________

Artikel-Crata-Repoa-Manley-P-Hall
Download-fil: CRATA REPOA - Manley P. Hall


Artikel-Crata-Repoa-Manley-P-Hall
Læsefil med vendbare sider: CRATA REPOA