Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

CRATA REPOA
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Crata-Repoa-Manley-P-Hall

CRATA REPOA (4 af 13)


Crata Repoa − indvielser i den hemmelige orden - er et resultat af forfatterens store interesse for uddannelser og indvielser i de gamle kulturer – i dette tilfælde Egyptens mysterieskoler.

CRATA REPOA (4 af 13)

II grad

(Neocoris)

 

Crata-Repoa-08-Manley-P-HallHvis det viste sig, at neofytten i sit læreår i I grad havde gode evner, krævede man en streng faste.

Når fasten var forbi, blev neofytten ført til et mørkt kammer, der blev kaldt "Endimion", og der bragte man velsmagende mad og god vin. Hensigten var at friste. Mandlige neofytter fik maden og vinen bragt af smukke kvinder, som forsøgte at lokke til elskov, på samme måde som Dianas ledsagere forsøgte at lokke til elskov. Hvis neofytten karakterfast klarede denne prøve, vendte Thesmophores tilbage for at stille nogle spørgsmål. Hvis neofytten svarede rigtig, gik turen videre til forsamlingen.

Stolista eller vandbæreren hældte vand over neofytten under en edsaflæggelse, hvor der skulle sværges på, at der var levet rent og moralsk. Da det var sket, kom Thesmophores løbende mod neofytten med en levende slange, som blev kastet mod neofyttens nøgne krop, og slangen blev trukket gennem skødskindet. Samtidig opdagede neofytten, at stedet var fyldt med slanger. Hensigten var at forskrække neofytten. Jo modigere prøven blev bestået, jo mere ros fik neofytten efter optagelsen.

Nu blev neofytten igen ført ind mellem de to søjler. Mellem søjlerne så man en falk med et hjul foran sig. Man forklarede, at de to søjler symboliserede orient og occidentøst og vest. Falken var symbol på Solen, og hjulet med de fire eger symboliserede de fire årstider. Herefter lærte neofytten kunsten at bruge vandvægten. Neofytten blev også undervist i geometri og bygningskunst, og i hvordan man bruger målestokken og laver beregninger. Til kendetegn fik neofytten en stav med en omslyngende slange, og "Heve" var gradens ord. Ordet betød: "Menneskeslægtens fald". Gradens tegn var at krydse armene over brystet. Tjenestearbejdet bestod i at holde templets søjler rene.[1]

 

 

_________________________________

[1] Et symbol på at kanalen mellem Himmel og Jord − Gud og menneske − skal holdes ren.

_________________________________

Artikel-Crata-Repoa-Manley-P-Hall
Download-fil: CRATA REPOA - Manley P. Hall


Artikel-Crata-Repoa-Manley-P-Hall
Læsefil med vendbare sider: CRATA REPOA