Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEVAERNES BEVIDSTHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Devaernes-bevidsthed

DEVAERNES BEVIDSTHED (5 af 11)


Devaerne forestiller sig ikke eksistensen af en central, personificeret, individuel bevidsthed, men en livskraft, der besjæler hvert atom og udfylder rummet mellem formerne.

DEVAERNES BEVIDSTHED (5 af 11)

Devaers og menneskers funktion

 

Devaernes-bevidsthed-06

 

Liv, kraft og bevidsthed aktiveres og manifesteres ubevidst af stoffet. Devaerne aktiverer og manifesterer de samme tre aspekter, men de gør det bevidst. Devaernes funktion er, via deres intelligente samarbejde, at opretholde og forøge den trefoldige krafts besjælende, belivende og åndeliggørende virkning. Alle devaernes aktiviteter er koncentreret om manifestationens livs- eller åndsaspekt.

Mennesket kommer i kontakt med systemets yderpunkter, for det fører sin livskraft ned til systemets laveste og mest stoftætte punkt, vender om, fører livskraften tilbage igen og fuldender på den måde kredsløbet. Mennesket påtager sig opgaven med at aktivere og manifestere Logos’ tre aspekter på alle naturens planer ned til det tætteste fysiske ved hjælp af intelligens. Det identificerer sig bevidst med stoffet og underlægger sig frivilligt de lidelser og begrænsninger, som processen uundgåeligt medfører, sådan at systemets liv og stof kan opfylde deres funktioner med stadig større fuldkommenhed.

Mennesket har påtaget sig ansvaret for at opfylde den logoiske vilje ved at forene livets og formens funktioner i sin natur, mens devaen koncentrerer sig om livssiden og opfylder sin rolle i systemets økonomi – ikke ved at identificere sig med hverken stoffet eller formen, men med livet bag dem begge.

Artikel-Devaernes-bevidsthed
Download-fil: DEVAERNES BEVIDSTHED - Geoffrey Hodson


Artikel-Devaernes-bevidsthed
Læsefil med vendbare sider: DEVAERNES BEVIDSTHED