Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEVAERNES BEVIDSTHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Devaernes-bevidsthed

DEVAERNES BEVIDSTHED (1 af 11)


Devaerne forestiller sig ikke eksistensen af en central, personificeret, individuel bevidsthed, men en livskraft, der besjæler hvert atom og udfylder rummet mellem formerne.

DEVAERNES BEVIDSTHED (1 af 11)

DEVAERNES BEVIDSTHED

 

Af Geoffrey Hodson
Fra The Angelic Hosts

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

  

Devaernes-bevidsthed

Du kan frit downloade artiklen "DEVAERNES BEVIDSTHED" af Geoffrey Hodson. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

DEVAERNES BEVIDSTHED

 

Devaernes-bevidsthed-01

 

Devaernes opfattelse af Logos adskiller sig radikalt fra menneskets. Devaerne forestiller sig ikke en central, personlig og individuel bevidsthed, men snarere en udbredt livskraft eller energi og en intelligent kraft, som gennemstrømmer hele systemet, former og besjæler ethvert atom og udfylder rummet mellem formerne, uanset om det er atomer, planeter eller Solen.

Devaernes-bevidsthed-02Selv om de oplever kraften som en altgennemtrængende immanens[1], ved de også, at de selv er en del af kraften, for devaerne er legemliggørelse af kraften. De kender ikke en anden vilje eller intelligens end den, der styrer deres aktiviteter. Det dominerende kendetegn ved devaernes bevidsthed er en erkendelse af både enhed med hinanden og med den centrale livskilde. Det er umuligt for devaerne at udtrykke egoisme, separatisme, begær, besiddertrang, vrede, frygt, oprør eller indignation, for grundlaget for deres erkendelsen er alle livsformers enhed. De er legemliggørelse af enhed, og de viser fuldt ud – hver på deres niveau – alle de karakteregenskaber, som er naturlige og i harmoni med virkeliggørelsen af enhed.

 

 

_________________________________

[1] En betegnelse for at noget er indeholdt i noget andet, at dette nogets tilstedeværelse ikke skyldes ydre påvirkning, og at det er bestemmende for det andets fremtræden.

_________________________________

Artikel-Devaernes-bevidsthed
Download-fil: DEVAERNES BEVIDSTHED - Geoffrey Hodson


Artikel-Devaernes-bevidsthed
Læsefil med vendbare sider: DEVAERNES BEVIDSTHED