Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEVAERNES BEVIDSTHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Devaernes-bevidsthed

DEVAERNES BEVIDSTHED (9 af 11)


Devaerne forestiller sig ikke eksistensen af en central, personificeret, individuel bevidsthed, men en livskraft, der besjæler hvert atom og udfylder rummet mellem formerne.

DEVAERNES BEVIDSTHED (9 af 11)

Mennesket

 

Devaernes-bevidsthed-11

 

Mennesket er formidler af den logoiske kraft og bevidsthed, og derfor identificerer det sig med formerne, for at ånd og stof kan komme i tættest mulig forbindelse med hinanden. I sin lange række af inkarnationer arbejder mennesket – århundrede efter århundrede – på at befri sig for det frivillige fangenskab, der er et resultat af den udviklingsmetode, det har valgt. Gradvis bliver mennesket herre over det stof, det er indkapslet i. Langsomt skaber den dynamiske kraft i menneskets vilje en reaktion i det træge stof, og langsomt begynder stoffet at føje sig efter menneskets vilje. Det, som engang begrænsede mennesket, bliver nu et middel til menneskets frihed. Det slipper ikke væk fra fængselsmurene, men det ændrer det stof, murene består af. Det lærer at ombygge stoffet til vinger, som det kan flyve med. I mennesket er ånd og stof, kraft og inerti, liv og form forenet, og dermed opfylder det Logos’ plan i kraft af sin syntetiserende kraft.

I stoffet og stoffets atomare opbygning oplever man den logoiske immanens. I devahierarkiet finder det logoiske et bevidst udtryk. Og i menneskeriget er det logoiske liv frit og ubegrænset af stoffets modstand. Hele devariget er simpelthen en legemliggørelse af eller et udtryk for det logoiske livs bevidsthed under udvikling. I mennesket strømmer det logoiske liv med vanskelighed, fordi det logoiske livs bevidsthed er så identificeret med stoffet.

Når den logoiske sol når middagstimen, er modstanden ved at være overvundet, og ved Logos’ aften vil Logos opleve, at det logoiske liv strømmer frit og uhindret gennem alle former. Menneskeriget vil have lært at beherske stoffet og forme det til fuldkomne redskaber og kanaler for Logos’ liv. Det højt udviklede mennesket tager alt stoffet i de verdener, det er inkarneret i, former det til en fuldkommen gral og række den op mod Logos, for det ved, at gralen i kraft af arbejdet kan blive fyldt med det logoiske livs vin. Den højtudviklede deva vil skænke vinen, og devarigets medlemmer vil fungere som kanaler for vinens fordeling til alle verdener.

Artikel-Devaernes-bevidsthed
Download-fil: DEVAERNES BEVIDSTHED - Geoffrey Hodson


Artikel-Devaernes-bevidsthed
Læsefil med vendbare sider: DEVAERNES BEVIDSTHED