Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ILDDEVAER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ilddevaer-Geoffrey-Hodson

ILDDEVAER (1 af 10)


Ilddevaerne ser Universet som et gigantisk brølende ildhav – en ovn, hvor alting brænder. Alt på alle planer ses som ild, eller som om der er ild i alt.

ILDDEVAER (1 af 10)

ILDDEVAER

 

Af Geoffrey Hodson

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

  

Ilddevaer-Geoffrey-Hodson

Du kan frit downloade artiklen "ILDDEVAER" af Geoffrey Hodson. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

ILDDEVAER

 

Ilddevaer-01-Geoffrey-Hodson 

 

Ild er en af Guds eller Logos’ iklædninger, og for ilddevaerne er Logos klædt i flammer. De betragter Logos som det centrale, glødende hjerte i alt manifesteret liv. Solsystemet, der er udtryk for Logos, er ild. For at forstå ildelementet, er man nødt til at give slip på forestillingen om fysiske flammer. For mennesket kommer Solen til udtryk i systemet som kraft, lys, varme og vitalitet, og for ilddevaerne kommer Solen til udtryk som ild på alle eksistensplaner. Ilddevaerne ser Universet som et gigantisk brølende ildhav – et ildsted, hvor alting står i flammer. Alt på alle planer ses som ild – eller som om der er ild i alt. Mennesker, devaer, træer, landskaber og planeter ses alle som centre af ild, der omgives og gennemtrænges af brændende energi. Salamanderne[1] eller ildelementalerne er personificeringer af ildens altgennemtrængende element. De lever i ilden og arbejder som tjenere for Logos, som for dem, er Universets centrale flamme.

 

Ilddevaer-02-Geoffrey-Hodson

 

 

 

_________________________________

[1] Salamander er betegnelsen for en ildelemental. Salamander er et navn, der blev givet af middelalderens filosoffer til ildens naturånder og ildelementaler. Det græske ”salamandra” blev brugt om et øglelignende dyr, som man mente havde magt over ilden, og som derfor også var i stand til at slukke en ildebrand − eller antænde den.

_________________________________

Artikel-Ilddevaer-Geoffrey-Hodson
Download-fil: ILDDEVAER af Geoffrey Hodson


Artikel-Ilddevaer-Geoffrey-Hodson
Læsefil med vendbare sider: ILDDEVAER