Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FREMTIDSUDSIGTER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fremtidsudsigter-Hardy-Bennis

FREMTIDSUDSIGTER (4 af 9)


Når mineralrigets metaller, fossile brændstoffer, kemiske grundstoffer osv. bearbejdes, sker der en transformation fra en bunden til en lettere bevægelig luftformig tilstand.

FREMTIDSUDSIGTER (4 af 9)

Menneskehedens ødelæggelse af naturen

 

Fremtidsudsigter-10-Hardy-Bennis

 

Menneskeheden har de sidste 500 år bredt sig ud over hele Jorden. Navnlig de større dyr har derfor fået meget vanskelige levevilkår. Flere af de kendte dyrearter er blevet fortrængt, og mange vil efterhånden uddø. Hvis biologernes prognoser om stigningerne i verdenshavene på op til 1½ m i løbet af de næste 100 år holder stik, kan menneskeheden se frem til en verden, hvor første prioritet bliver at kæmpe for at forhindre, at de fleste af verdens største byer, kyststrækninger og enorme landområder bliver oversvømmet. Sker det, vil det resultere i milliarder af menneskers og dyrs død, og der vil opstå enorme hungerkatastrofer pga. de landbrugsarealer, der går tabt.

Udviklingen af energi til nutidens behov

Nogle af menneskehedens ødelæggelse af naturen stammer fra omkring år 1900, hvor der blev gjort nogle opdagelser og truffet nogle beslutninger, som har haft uheldige konsekvenser for menneskeheden i flere årtier og som vil have det langt ind i fremtiden!

 

Fremtidsudsigter-11-Hardy-Bennis

 

I 1879 opfandt Thomas Alva Edison[1] − efter mange fejlslagne forsøg − den elektriske pære. Men for at få pæren til at lyse, skulle der etableres det nødvendige elektricitetsværk. Problemet var bare, at Edison havde lagt sig fast på, at det skulle være et jævnstrømsværk på trods af, at det udelukker, at strøm kan transporteres over længere afstande. I samme periode dukker en mand fra Kroatien op USA. Han blev senere betegnet som et geni inden for elektricitet. Hans navn var Nikola Tesla[2]. Et panel af forskere vurderede mange år senere, at det var Nikola Teslas opfindelser og 700 patenter, der var fundamentet for elektricitetens udvikling i det 20. århundrede. Nikola Tesla arbejdede i en periode sammen med Thomas Edison, men blev hurtigt klar over, at vekselstrøm (AC) var vejen frem, hvis man skulle overføre strøm over længere afstande. Nikola Tesla kunne ikke komme igennem med sine synspunkter, og derfor forlod han Thomas Edison.

 

 

_________________________________

[1] Thomas Alva Edison (1847-1931) var amerikansk telegrafist, opfinder og forretningsmand. Blandt hans opfindelser var fonografen (1877), den elektriske glødelampe (1879) og diktafonen (1887).

[2] Nikola Tesla (1856-1943) var kroatisk-amerikansk fysiker, opfinder og elektronikingeniør. Han betragtes som en af de mest betydningsfulde forskere i det 19. århundrede og det tidlige 20. århundrede. Hans patenter og teoretiske arbejde er basis for nutidens AC-systemer (vekselstrøm). Nikola Tesla opfandt vekselstrømsmotoren, der gjorde det muligt at distribuere vekselstrøm til almindelige forbrugere.

_________________________________

Artikel-Fremtidsudsigter-Hardy-Bennis
Download-fil: FREMTIDSUDSIGTER - Hardy Bennis


Artikel-Fremtidsudsigter-Hardy-Bennis
Læsefil med vendbare sider: FREMTIDSUDSIGTER