Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FREMTIDSUDSIGTER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fremtidsudsigter-Hardy-Bennis

FREMTIDSUDSIGTER (5 af 9)


Når mineralrigets metaller, fossile brændstoffer, kemiske grundstoffer osv. bearbejdes, sker der en transformation fra en bunden til en lettere bevægelig luftformig tilstand.

FREMTIDSUDSIGTER (5 af 9)

Trådløs distribution af elektricitet

 

Fremtidsudsigter-12-Hardy-Bennis

 

Sammen med George Westinghouse[1] byggede han det første store elektricitetsværk ved Niagara vandfaldene. I 1899 i Colorado Springs foretog Nikola Tesla et forsøg med overførsel af elektricitet uden brug af kabler − altså trådløs overførsel af elektricitet. Forsøget gik delvist galt. En fejl i opstillingen fik det lokale elværk til at bryde sammen. Men princippet har senere bestået sin prøve, og der er taget flere patenter. Nikola Tesla var imidlertid dårlig til at forvalte sin økonomi − herunder de mange patentansøgninger − og på grund af økonomiske problemer måtte han opgive sine forsøg med trådløs overførsel af elektricitet. Det skal tilføjes, at Nikola Tesla i 1943 fik tilkendt æren for opfindelsen af radioen af USA's højesteret. Guglielmo Marconi[2] havde tidligere fået æren for opfindelsen, men den var baseret på opfindelser, som Nikola Tesla havde gjort flere år tidligere. Nikola Tesla døde i 1943, og han efterlod sig tegninger og beskrivelser, som er så avancerede, at nutidens eksperter har svært ved at fortolke og forstå dem. På samme tid skete der en eksplosiv udvikling af "selvkørende" biler, hvor man flere steder eksperimenterede med elmotorer til disse biler.

 

Fremtidsudsigter-13-Hardy-Bennis

Nikola Tesla i laboratoriet

 

 

_________________________________

[1] George Westinghouse (1846-1914) var amerikansk entreprenør, ingeniør og opfinder, der var mest kendt som pioner indenfor elektroteknikken.

[2] Guglielmo Marconi (25. april 1874 i Bologna - 20. juli 1937) var en italiensk fysiker og radiotekniker og bliver betragtet som én af radiotelegrafiens pionérer. Han begyndte i 1894 at eksperimentere med trådløs telegrafi, og fire år senere gennemførtes den første transmission.

_________________________________

Artikel-Fremtidsudsigter-Hardy-Bennis
Download-fil: FREMTIDSUDSIGTER - Hardy Bennis


Artikel-Fremtidsudsigter-Hardy-Bennis
Læsefil med vendbare sider: FREMTIDSUDSIGTER